De (auto)inbraken in de wijk Rotterdam-Nesselande, het wisselend optreden jegens het strandoverlast op de zonnige stranddagen, de enorme files door een dichte wijk (en gewraakt paaltje op de Wollefoppenweg)  en het negeren van de afvaloverlast cq. volle (ondergrondse) containers. Aangezien onder andere op de sociale media de onvrede duidelijk is in en rondom de wijk Nesselande, lijkt de lokale politiek kiekeboe te spelen. Het staat haaks op het als oogappel gebruiken van de wijk Nesselande door “de Coolsingel”.

Op het AD.nl (van 14 februari 2020, red.) benoemen inwoners van de strandwijk Nesselande ook nog eens een notie van een toename van vernielingen in de wijk. Feit is dat veel Rotterdammers in de wijk zijn komen wonen om juist die problemen in andere Rotterdamse wijken te willen ontlopen.

Het artikel op AD.nl komt niet uit de lucht vallen; woensdag 19 februari bezoeken wethouders de wijk Nesselande.

Het bezoek van de wethouders is onderdeel van de campagne: De stad = van ons. De gemeente wil er met de actie voor zorgen dat er meer Rotterdammers gaan meedenken, meedoen en meebeslissen over hun stad en wijk.

Lees hier het hele artikel!

2 REACTIES

  1. Een deel van het zwerfafval wordt mede veroorzaakt door huiselijk en recyclebaar afval dat bij de containers wordt gedeponeerd. Een goed alternatief zou wellicht zijn gebruik te maken van het afvalstation van Nieuwerkerk. Dat station grenst aan Nesselande. Kunnen er misschien afspraken gemaakt worden met de gemeente Zuidplas? Dat bespaart Nesselanders 7/8 kilometer rijden naar Alexander. En ook het mindere autoverkeer spaart het milieu.

  2. Een groot deel van de volle afvalcontainers wordt ook veroorzaakt door afvaltoerisme. Ik zie regelmatig mensen die uit de kofferbak van de auto vuilniszakken halen en deponeren in de vuilniscontainer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.