De Kosboulevard Nesselande – de zijkant van de Zevenhuizerplas rondom de skate- en skibaan – was een groot lachgas-paradijs, maar lijkt door de aandacht nu een groot “garbage-parkeer-afval-dump”-gelegenheid te worden om snel high te worden of snack te dumpen net voor het uitgaan. In een natuurrijk gedeelte van de wijk – met regelmatig flinke wind – wordt de dump van vooral snack-, sigaretten- en snoepverpakkingen alle kanten opgeblazen en de openbare toiletten niet alleen als “toilet” gebruikt te worden.

De plek – zeer populair bij sporters en tevens voorzien van twee noodscholen –  is vooral vanaf de donderdag tot en met zondag verworden tot een tussendoor-stop waarbij het afval asociaal direct uit de eigen auto wordt gedumpt. Dit ondanks de vele prullenbakken die in een straal van enkele meters aanwezig zijn.

Hulde aan de medewerkers van de Rotterdamse gemeente die (bijna) dagelijkse de boulevard nog net voor schooltijd schoon-bezemenen. Wellicht ligt er hier een uitdaging om niet alleen de zomerse “dagjesgasten” maar ook het snack-en-dump publiek op te voeden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.