Tijdens de Pinksterdagen zijn in de parken en op Nesselande strand publieksvoorlichters aanwezig die aandacht vragen voor de 1,5 meter afstand en schoonhouden van park en strand. Het wordt mooi weer en de verwachting is dat mensen de parken en Nesselande strand opzoeken om te genieten van de zon, te picknicken en te barbecueën. Nu we meer ruimte hebben kan dat, maar anderhalve meter afstand houden blijft van levensbelang. Publieksvoorlichters en wandelende billboards vragen hier aandacht voor met de boodschap ‘Geniet van dit #buitenkansje. Maar wel op 1,5 meter afstand’.

Schone parken

De voorlichters vragen ook aandacht voor barbecueën en het opruimen van afval in de parken. Naast de inzet van voorlichters vragen we op een ludieke manier aandacht voor het schoonhouden van de parken. In Het Park bij de Euromast lopen op 1e en 2e Pinksterdag tussen 15:00 uur en 19:00 uur twee afvalbutlers rond die op een theatrale manier met een knipoog het opruimen van afval weergeven. Naast de voorlichters zijn ook de reinigers van de gemeente hard aan het werk om alle prullenbakken op tijd te legen en worden er extra afvalbakken geplaatst.

Help ook mee

Zwerfafval is lastig voor de reinigers van de gemeente om op te ruimen. Help de reinigers van de gemeente om onze parken en stranden schoon te houden. Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten netjes in de prullenbakken of neem het mee naar huis! Het afval gaat anders zwerven en belandt in het water en dit is slecht voor de natuur. Voorkom brandgevaar en gooi na het barbecueën kooltjes in de daarvoor bestemde metalen koolcontainers. Help ook mee. Samen houden we onze parken en stranden schoon en veilig.

Bron en tekst: Rotterdam.nl, mei 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.