Ook de bewoners bij het strand en de boulevard van Scheveningen zijn de overlast zat. Het vergelijk met het kleinere, maar tevens zeer drukke strand Nesselande is eenvoudig te trekken en de roep om een hardere aanpak wordt ook in Rotterdam-Nesselande steeds harder. Feit is dat in beide strandgebieden de bewoners en retail genoeg hebben van de overlast. Den Haag TV en Omroep West deden verslag: 

Meer politie

Dit weekend zijn in Scheveningen meer politieagenten ingezet om de overlast rondom de boulevard op Scheveningen de kop in te drukken. Het stadsbestuur werkt nog aan een actieplan om de overlast van racende auto’s, scheurende motoren en vervelende groepen aan te pakken. Dat zei stadsdeelwethouder Boudewijn Revis (VVD) zaterdag in het radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM.

De afgelopen weken klaagden omwonenden en de politieke partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos over de geluidsoverlast van auto’s en motoren die met 130 kilometer per uur door Scheveningen racen. Vooral de Visafslagweg, Scheveningen-Haven, Westduinweg en Statenlaan werden omgedoopt tot racebanen. Verkeerswethouder Robert van Asten (D66) kondigde vorige week “lawaaiflitsers” aan om een einde te maken aan de straatraces. Daarnaast worden bezoekers van de badplaats lastiggevallen door vervelende groepen, regelmatig onder invloed van alcohol en/of drugs. Onlangs werd ook een man in elkaar geslagen die kritiek had op het asociale en gevaarlijke rijgedrag van een automobilist.

Na al deze incidenten waren er vrijdagavond al extra politieagenten rondom de boulevard aanwezig, stelde de VVD-wethouder. Daarvoor is extra capaciteit vrijgemaakt bij de politie. “We gaan kijken wat voor acties we verder kunnen nemen. Die spreken we dinsdag in het college, dus ik verwacht deze week echt een actieplan voor Scheveningen”, vertelt hij. Als stadsdeelwethouder Scheveningen heeft Revis aan burgemeester Johan Remkes (VVD) en wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA, handhaving) gevraagd om de tafel te gaan zitten om de problemen op te lossen.

Harde aanpak van de vervelende groepen

Revis pleitte in Spuigasten voor een harde aanpak van de vervelende groepen. “Op de boulevard zijn er groepen jongvolwassenen – niet eens jongeren, maar jongvolwassenen – mensen van 20 tot 25 jaar die zich gedragen op een manier dat je denkt: waarom ben je al 25? Daar moet gewoon meer handhaving op. Die komen uit de hele stad, verzamelen daar, vallen mensen lastig, na de sluiting van de strandpaviljoens en de kroegen. Er moeten meer handhavers op. Die mensen moeten even een tik krijgen en weer terug in hun hok.”

 

 

1 REACTIE

  1. Aanpak Scheveningen z.s.m toepassen in Nesselande.
    Aan de tekst niets toe te voegen!!!!
    We ZIjn Het Zat!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.