De Hoofdweg rondom Nesselande, Capelle aan den Ijssel en Zuidplas is klaar en weer open. Deze keer officieel. Door diverse tegenslagen en het virus heeft de oplevering ernstige vertraging opgelopen. De eerste finale oplevering stond voor december 2019 gepland na zo’n 12 maanden verbouwen. Markant detail is dat de hoofdader na ruim 20 jaar onderhandelingen en besluitvorming nu officieel is geopend.

10 juli

Wethouders en de gebiedsmanager van Prins Alexander Rotterdam hebben vrijdag 10 juli 2020 de altijd drukke Hoofdweg officieel geopend met een snelheidsdisplay.

De reconstructie van de Hoofdweg is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas en gemeente Capelle aan de IJssel is uitgevoerd door aannemers Heijmans (fase 1) en BAM Infra (fase 2). De huidige weg is aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. De bypasses bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde zorgen voor een betere en snellere doorstroming. Ook kunnen fietsers nu veiliger oversteken doordat de oversteekplaatsen voor fietsers zijn verlegd. De nieuwe weg heeft geluidsreducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg zijn geheel (her)bestraat.

De werkzaamheden aan de Hoofdweg waren opgedeeld in twee fases:

  • Fase 1: verbeteren van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens met Zuidplas. De kruising ter hoogte van de Akeleibaan is aangepast en voorzien van verkeerslichten. Deze fase is in mei 2019 afgerond.
  • Fase 2: De werkzaamheden in deze fase betroffen het herinrichten van de Hoofdweg vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwekerk aan den IJssel. Deze fase wordt 19 juni 2020 afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.