Het moet u zijn opgevallen dat de website/nieuwsportal Nesselande.INFO (ook bereikbaar onder Rotterdam-Nesselande.nl) is verbouwd. De portal is sneller, groter, beter en de verbouwde website is nu geschikt om snel en compact nieuws te kunnen scannen. Daarbij is de website visuelere geworden opdat we nog meer mooie visualisaties van en uit de wijk Rotterdam-Nesselande kwijt kunnen. Zomer 2020 telt de portal ruim 5000 artikelen en 8000 (unieke) foto’s en video’s. Op Twitter kennen wij ruim 1100 volgers en ruim 1000 abonnees op onze periodieke nieuwsbrief (u kunt zich opgeven via het formulier aan de onderkant van de website). 

Noodzaak tot verbouwing

In 2019 – en vooral begin 2020 – heeft het bezoek aan Nesselande.INFO een enorme vlucht genomen. Dit gaf de morele verplichting om de website sneller en beter toegankelijk te maken. Het aantal bezoekers dat dagelijks de website checkt, is zeer groot en wij hebben diverse aangedragen verbeterpunten ontvangen van bewoners en gebruikers van de site. Nesselande.INFO bestaat sinds 2003.

Veel verbeterd

De zeven (7) grote verbeteringen aan de website:

  1. De site is sneller gemaakt door een totaal ander webdesign, ook zijn ruim 8000 afbeeldingen verkleind en optimaal gemaakt voor zowel gebruik op de desktop, laptop als mobiele devices.
  2. Een eenduidige huisstijl is doorgevoerd vanuit het herkenbare logo; veel zwart, blauw en wit. Onder de motorkap is hiermee tevens de vindbaarheid in de zoekmachines nog beter gemaakt; nieuws is binnen enkele uren in onder andere Google de vinden.
  3. De nieuwe website heeft een scanbare header waar het actuele nieuws in rouleert (zie afbeelding boven de opsomming). Het nieuws komt ook terug in de reguliere nieuws-timeline die in het midden begint.

4. Het weer wordt real-time getoond (zie afbeelding hierboven). Een technische koppeling (API) naar de database van weather.com zorgt voor bijna live weerberichten gericht op het grensgebied en omgeving Rotterdam-Nesselande.

5. Nesselande.INFO moet zijn ‘eigen broek ophouden’ en heeft adverteerders nodig. Wij hebben opmerkingen gekregen over het soort van advertenties op de website. Wij hebben adverteerders geblokkeerd en weigeren zoveel mogelijk niet-relevant aanbieders. Wij schaven continu de mix van advertenties en redactioneel nieuws bij.

6. Thema’s zijn herkenbaar; artikelen zijn beter ‘getagd’ en zo betere scanbaar en herkenbaar gemaakt. Denk aan thema’s als IN DE PERS, ACTIVITEITEN IN DE WIJK en STRAND NESSELANDE. Op deze manier kunnen wij nieuws beter clusteren.

7. Het archief is beschikbaar gemaakt via een nieuwe zoek-oplossing. Zijn zijn berichten net na de oplevering van de wijk Nesselande en de start van deze portal beschikbaar gemaakt.

De website is nooit af! Wij blijven continu verbeteren, bijschaven en staan open voor uw reacties en suggesties. 

Heeft u een vraag?

Nieuws?

Wilt u adverteren? Klik hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.