Cultuur Concreet helpt Rotterdammers om grote en kleine ideeën op het gebied van kunst & cultuur waar te maken. Onze kennis en inspiratie delen we graag. Bijvoorbeeld op ons nieuwe online platform waarop je meer leest over organiseren en (cultureel) ondernemen.
Nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje…

Van cultuurscout naar cultuurregisseur

De cultuurscouts van Cultuur Concreet werken al bijna twintig jaar als aanjagers van kunst en cultuur in de wijk. De veranderende rol – van ‘scouten’ naar ‘regisseren’ is een logisch vervolg. Daarom noemen we ons vanaf nu dan ook cultuurregisseur. Ook onze huisstijl heeft een update gekregen. De gezichten blijven gewoon gelijk.
Wij maken cultuur concreet…

De komende periode organiseert Cultuur Concreet voor initiatiefnemers, bewoners en andere geïnteresseerden een aantal digitale infosessies over de vernieuwde werkwijze en de specifieke speerpunten per gebied. Vanaf december kunnen initiatiefnemers met ideeën voor Lokale culturele programmering 2021 contact opnemen met één van de cultuurregisseurs.

Prins Alexander

05-11 | 16:00 – 17:00

We zijn blij te mogen delen dat Gemeente Rotterdam kiest voor Cultuur Concreet als coördinator Lokale culturele programmering. LCP – dat het Snelloket en Kunst en Cultuur in de Gebieden vervangt – is bedoeld om het cultuuraanbod in de Rotterdamse wijken te versterken en dit zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en behoefte van de inwoners. Dit cultuurbudget dat door de gemeente aan elk gebied is toegekend wordt – met uitzondering van Overschie – vanaf 2021 door een cultuurregisseur van Cultuur Concreet ingezet. Hiermee hebben we er een belangrijk instrument bij om mee te investeren in het potentieel van de wijken. Samen met initiatiefnemers willen we stappen zetten in een programmering voor iedereen die cultuur wil maken, delen en beleven.

Gaby Lafeber
Directeur Cultuur Concreet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.