Per oktober 2020 start de najaarsprogrammering in het Maaspodium. Van oktober tot en met december zijn er zo’n 40 familievoorstellingen en voorstellingen voor jongeren en jongvolwassen in het Maaspodium te zien. Dit najaar gaan ook vier nieuwe Maasproducties in première: Doe eens Lief (2+), Wijzer (4+), stuk (XL) en Ik ben er even niet (8-108). Sinds juni is het Maaspodium een coronaproof en veilig theater voor kleine groepen bezoekers. Om dit te waarborgen blijven we een aangepaste zaalcapaciteit hanteren, zodat bezoekers geheel veilig op anderhalve meter afstand volop kunnen genieten van theater. Daarbij geldt voorlopig niet het maximum van 30 personen.

 

Ook adviseert het Maaspodium de bezoekers om mondkapjes te dragen en sluit het theater de deuren om 22:00 uur. Sinds de nieuwe maatregelen van afgelopen maandag beraadt de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond zicht over de vraag welke gebouwen in aanmerking komen voor ontheffing van het maximum van 30 personen bij gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. De gemeente Rotterdam deelt ons vandaag mee dat totdat er duidelijkheid is over de vraag voor welke gebouwen deze ontheffing gaat gelden, ze niet strikt zullen vasthouden aan dit maximum, mits we ons houden aan de huidige protocollen en RIVM-maatregelen. Dat doen we bij het Maaspodium al een aantal maanden, we zijn dan ook verheugd dat we voorlopig meer dan 30 bezoekers kunnen ontvangen.

 

Het Maaspodium ontwikkelde verschillende zaalplattegronden voor het podium. Met het
kinderprotocol* kan het podium tussen de 84 en 110 ouders en kinderen ontvangen in de blauwe zaal (oorspronkelijke zaalcapaciteit 205). Jongeren (12-18 jaar) en hun begeleiders kunnen met 145 tegelijk een voorstelling bekijken. En het podium kan ongeveer 42 volwassenen (18+) ontvangen. In de rode zaal worden deze aantallen ongeveer gehalveerd.

* kinderprotocol: volwassenen zitten op anderhalve meter van elkaar, kinderen zitten ertussen.  Voor de allerkleinsten en families staan er tal van voorstellingen op het programma. Op zaterdag 3 oktober bijt Doe eens lief (2+) de spits af. Bij alle ochtendvoorstellingen kan men genieten van een fruitig fris ontbijtje en bij  middagvoorstellingen van een lunch of Maaspodiumplank. Dit alles veilig op anderhalve meter afstand en helemaal coronaproof. In de herfstvakantie is er van alles te doen en te beleven in de foyer. Het thema van de herfstvakantie is Aanraken op afstand.

Bekijk de volledige Familie agenda op: www.maaspodium.nl/familie Op dinsdag 6 en woensdag 7 oktober komt Afro_Vibes Festival weer naar het Maaspodium met drie dansvoorstellingen. Donderdag 29 oktober zijn de Funny Brotha’s terug met een comedy night. En verder ontdek je jong en fris talent tijdens de FRESH avonden, kun je tijdens de eerste Theater of the Now van het nieuwe seizoen op donderdag 15 oktober meepraten over klimaatverandering in het kader van de voorstelling Rising Tide en is er van zaterdag 12 tot en met zondag 15 november de  Circusvierdaagse. Bekijk de volledige XL agenda op: www.maaspodium.nl/xl

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.