De politie heeft in de ochtend van 6 november 2020 een 18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor opruiing in het onderzoek naar bedreigingen richting het Emmauscollege en een docent van de school. De schoolrector wist dit 6 november direct aan de ouders te communiceren. Emmaus kent een groot aantal leerlingen uit de wijken Zevenkamp, Ommoord en Nesselande.

We zijn vanochtend geïnformeerd door de politie dat zij een aanhouding hebben verricht. We vinden het goed om te zien dat de politie voortvarend te werk gaat en laten de politie graag verder haar werk doen. Hun onderzoek loopt verder en we blijven in nauw contact met de politie.

Verdacht

De vrouw wordt ervan verdacht dat zij een bericht op social media (Instagram) heeft gepost, waardoor zij anderen heeft aangezet tot het plegen van strafbare feiten richting de school en docent.

Mediaframing

De kwestie heeft veel landelijke aandacht gehad, zoals AD.nl en de Telegraaf. Ook werd er 5 november 2020 een deel van de uitzending van Jinek (RTL 4) gewijd aan deze kwestie (foto). In dezelfde media (en vooral de social media uitingen gelinkt aan de kwestie) hebben vooral verkeerd bericht; zo zou de indruk zijn gewekt dat het om een afbeelding zou gaan van de profeet Mohammed, wat NIET het geval was. Opvallend detail is het feit dat de betreffende docent de prent al meer dan vijf jaar in het lokaal had hangen. Minister Slob had opgeroepen om 2 november 2020 in het onderwijs aandacht te besteden aan de moord op leraar Samuel Paty in Frankrijk.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.