[Adv] Hoe neemt u een overhemd kreukvrij mee op reis? #overhemden_com

614

Het is een vraag die menig man zich stelt als hij op reis gaat: hoe neem ik een overhemd mee in je bagage zonder dat het shirt kreukt? Het is een uitdaging, maar het is zeker mogelijk. Met een gekreukt overhemd naar een business meeting is uit den boze. Er zijn een aantal manieren om uw overhemd kreukvrij mee te nemen en dat begint bij het inpakken van de koffer. Benieuwd naar een aantal tips? Lees dan verder.

Drie manieren van kreukvrij inpakken van je overhemd in je bagage

Hoe pakt u het overhemd het beste in en in welke volgorde doet u dat? Voor autoreizen en treinreizen kunt u gerust gebruik maken van soepele bagage of een kledinghanger. Denk aan een rugzak; de bagage zal niet veel heen en weer geschud worden.

Voor een vliegreis wordt een harde koffer geadviseerd, omdat het er op de luchthavens niet zacht aan toe gaat. Er wordt geregeld ruw omgegaan met de bagage in bijvoorbeeld het laadruim. U wilt natuurlijk niet dat het overhemd er alsnog gekreukt uitkomt, terwijl u zo uw best hebt gedaan om dit te voorkomen.

Wat is de volgorde?

Allereerst de volgorde.

Waar in de bagage legt u het overhemd neer? Om te beginnen legt u eerst de ‘harde’ spullen onderop. Denk hierbij aan schoenen, laptop, boeken, etc. Daar boven op kunt u de ‘zachtere’ kleding leggen, bijvoorbeeld ondergoed. Vervolgens legt u daar de formele kleding op, zoals het overhemd en pantalon. Wat is de beste manier om een overhemd in uw koffer in te pakken? De manier hoe u het overhemd het beste inpakken kan; is dat opvouwen of oprollen of is er een andere manier?

Hoe kreukvrij oprollen van een overhemd?

Door het overhemd stevig en strak op te rollen, voorkomt u dat het gaat kreuken. Tevens bespaart dit ruimte. Mocht u meerdere overhemden meenemen, dan kunt u ze opgerold in een kledingzak doen. Dit zijn speciale plastic kledingzakken met een ventiel. Daarmee kun je de lucht uit de zak persen. De overhemden zijn dan vacuüm verpakt.

Hoe kreukvrij opvouwen van een overhemd?

Vouw het overhemd netjes op voordat je het shirt inpakt. Strijk het overhemd dan van tevoren en vouw het op. U kunt een overhemd op de volgende manier opvouwen:

  • Leg het overhemd met de voorkant op een vlakke ondergrond
  • Vouw de rechter-zijkant voor 1/3 naar het midden toe.
  • Vouw de rechtermouw in de lengte naar beneden
  • Doe dit ook bij de linkerkant.
  • Pak ongeveer tien centimeter van de onderkant en vouw dit naar binnen. Het hoort over de manchetten/knopen te gaan.
  • Pak de onderkant vast en vouw het hemd dubbel tot aan de boord.

U kunt een overhemd best opvouwen en toch (redelijk) kreukvrij uit je bagage halen. Alleen mogen de vouwen dan niet aangedrukt worden tijdens de reis. Een harde koffer kan helpen, maar zodra deze een keer op zijn zijkant of op de kop wordt vervoerd, kan het overhemd al gekreukt zijn. Wanneer het overhemd toch gekreukt is, gebruik dan de ‘badkamer methode’

Gebruik de badkamermethode voor het verwijderen van vouwen uit een overhemd?

Als het overhemd toch nog gekreukt is bij het uitpakken, dan kunt u het volgende doen: hang je overhemd aan een hanger in de badkamer. Laat de douche enige tijd lopen met alleen heet water, hierdoor vult de ruimte zich met stoom. Uiteraard kunt u het beste de badkamerdeur dicht houden en zelf buiten wachten. Kreuken zullen door de stoom uit het overhemd verdwijnen.

En als het risico toch te groot is om op reis uw overhemd te moeten strijken, dan zijn er strijkvrije overhemden te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.