Boulevard Nesselande: Blauwe vlag (schoon en veilig strand) wappert voor de zesde maal

531

 

Strand Nesselande Rotterdam

De blauwe vlag wappert voor de zesde keer op rij aan de boulevard van Nesselande. Waar veel nepnieuws rondom het strand Nesselande anders doen vermoeden, staat deze blauwe vlag toch echt voor een ‘schoon en veilig strand’. 

Jan Lemmers, voorzitter van de wijkraad, hees ‘m samen met collega’s van Schone Stad. ‘Een eer natuurlijk’, vertelt wijkregisseur Nancy Schunselaar.

De blauwe vlag is een erkenning voor alle inspanningen voor een schoon en veilig strand, goede waterkwaliteit, mooie natuur en een gezond milieu. ‘De vlag krijg je niet zomaar’, aldus Nancy Schunselaar.

Er is een strenge keuring en er wordt een flinke lijst afgevinkt met allemaal voorwaarden waar je aan moet voldoen: handhaving, vuil, parkeren, de waterkwaliteit en of het veilig is. Dat is best veel. We bewaken continu de kwaliteit en veiligheid samen met de strandwachten, politie, handhaving en de collega’s van Schone Stad. Het taartmomentje 12 mei was trouwens ook voor hen. Zij moeten door de mensen heen en in de hitte hun werk doen. Ze zorgen ervoor dat de boulevard en het strand er netjes bij liggen.

 

Afvalbutler

‘Tijdens de inspectie voor de blauwe vlag lag een berg peuken tussen de opgestapelde strandstoelen, ik heb meteen actie ondernomen’, vervolgt Nancy. ‘Op dat soort dingen letten we extra als we een rondje maken, vooral omdat het strand steeds drukker wordt. Vorig jaar hadden we ook gedragsinterventies op het gebied van afval, onder leiding van Robert Hofman (Schone Stad). Met speciale afvaleilanden en afvalbutlers met vuilniszakken die mensen aanspraken over afval verzamelen. Helaas hadden we maar enkele mooie dagen, dus er viel nauwelijks te meten of het werkte.’

‘Nesselande is een mooie wijk’, aldus de wijkregisseur. ‘Het is fijn om er te wonen. En het strand en de boulevard zijn leuke plekken voor bezoekers. Met de blauwe vlag laten we zien dat het schoon en veilig is. Een extra reden om te blijven komen dus. Ik ben aan het strand geboren in Vlissingen. Dus dit is voor mij de ideale werkomgeving!’

De Blauwe Vlag, die nu ook in Hoek van Holland wappert, is een internationale onderscheiding die elk jaar gaat naar stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Kijk voor meer informatie op www.blauwevlag.nl.  

Vorig artikelNesselanders laaiend om wildgestrooide aanplakborden @gemeenteraad010 die nog steeds opduiken #GR22
Volgend artikelALERT! Dieren-bescherming Nesselande zoekt collectanten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.