HomeActiviteiten Nieuws Nesselande 'Buurtpreventie @Nesselande zegt regelmatig te surveilleren op zoek...

[UPDATE] ‘Buurtpreventie @Nesselande zegt regelmatig te surveilleren op zoek naar verkeershufters’

[UPDATE 12/6/2021] Waar wij ons 10 juni in dit artikel nog verwonderde dat de Buurtpreventie Nesselande, die vooral op de sociale media actief is, in de wijk nauwelijks zichtbaar is maar vooral in de media bevestigt dat met warm weer ‘ het huftergedrag  ‘ onder control is (zie quote en toelichting verder in dit artikel), zegt het Facebookkanaaltje van het ‘ Buurtpreventieteam Nesselande ‘ regelmatig te surveilleren.

Begin mei 2021 zijn wij een poll en open discussie gestart met de vraag welke wijkroute effectief zou zijn als ‘ ogen en de oren ‘ van de wijk Nesselande. De aanleiding was het feit dat het ‘ Buurtpreventieteam ‘ sinds 2018 niet meer fysiek in de wijk is gespot en ook op hun eigen social mediakanaaltjes geen meldingen meer maakt van rondes. Het resultaat was een ronde twee dagen na de start van onze poll en discussie. Gevolgd door nog een ronde enkele dagen later.

We tasten in het duister

Qua resultaat tasten wij nog in het duister. Na ons artikel van 10 juni jl. naar aanleiding van de merkwaardige uitspraak dat de ‘verkeersoverlast onder control zou zijn’ geeft de buurtpreventie aan regelmatig te surveilleren op zoek naar verkeershufters in ons Monaco aan de Maas. Juist dit zichtbaarheid is waar de gemeente Rotterdam op hamert bij de aansturing en advisering richting buurtpreventieteams, zie:

Wij zijn de resultaten, routes en learnings van het surveilleren voor wellicht een andere gemeentelijk aanpak, graag verschijnen. Dat de bewoners in Nesselande overduidelijk aangeven wanneer en waar zij overlast kennen; moet het voor de ‘ ogen en oren ‘ niet moeilijk  zijn waar er regelmatig gesurveilleerd kan worden (Brandingdijk-West en -Oost, begin boulevard ed.).  Daarbij wordt het tijd daadwerkelijk een zichtbaar Buurtpreventieteam in de wijk aanwezig te zien.

[DOE MEE] Nieuwe poll: ‘Geen tweets, maar fysieke wijkrondes helpen Nesselande van aanwezige issues af?’

 

Wie de socials in en rondom Nesselande regelmatig bekijkt, weet dat de issues met het warme weer vooral om snelheidsovertreders draaien. Ze komen einde middag naar het strand en verlaten de wijk veelal begin van de nacht. Strand Nesselande lijkt massaal te zijn ontdekt door V8 snelrijders, nu het wellicht op andere stranden – als die bij Scheveningen – zeer streng is geworden door een soortgelijke overlast.

[UPDATE  11/6/2021] De Buurtpreventie Nesselande reageert op het artikel (reactie is niet duidelijk); maar zegt dat op vrijdag 11 juni een ‘Buurtpreventielid’ een verkeershufter staande heeft gehouden met de auto en zegt ook regelmatig te surveilleren.  

Nesselande strand staat voor chillen/hangen, gratis parkeren, maar ook aan lange Brandingdijk, brede boulevard en een Laan van Avant-Garde waar het vooral in de avond en nacht goed ‘doorkarren’ is.

Wij hebben ons Nesselande.info archief bekeken en de meldingen van de ‘racebaan’ Nesselande gaan terug tot 2008

Juni 2021 waren wij als redactie verrast door wederom uitspraken van de Buurtpreventie Nesselande – wederom een eenmansactie, wij hebben ondanks open communicatie met de man geen ’team’ kunnen ontdekken – die niet conform de werkelijkheid zijn. Zo hebben wij reeds eerder een discussie willen aangaan over divers ‘nepnieuws’, zoals rondom de communicatie aangaande Common Green.

Ook ons verzoek de Nesselanders duidelijk te informeren over het onveilig gebruiken van Telegram ‘buurtpreventie’ groepen (de chats worden daar niet beveiligd en IT-experts waarschuwingen voor het gebruik van de groepsapp), komt niet aan. Daarbij de poll en open discussies met de vraag waarom het ‘Buurtpreventie Team’ niet zichtbaar aanwezig is met regelmatige rondes in wijk, zoals de gemeente Rotterdam dit verzoekt aan haar wijkteams. Wellicht eens een avondje snelheidsovertredingen tellen aan/op de Brandingdijk? De camera’s aan de boulevard bekijken? Wat meer inzicht als ‘ogen en oren van de wijk’ kan de politie en handhaving enorm helpen. Als dan ook mei-juni 2021 de bewoners massaal klagen over de verkeersoverlast – die niet alleen in het weekend, maar nu ook de doordeweeks aanwezig is – mogen wij concluderen dat de klachten van de bewoners niet worden gehoord. In het AD wordt door de Buurtpreventie Nesselande juist gemeld dat dit tijdens warm weer ‘ onder controle ‘ zou zijn.

Buurtpreventie Nesselande zet bewoners in de kou

 

Het AD.nl schrijft 4 juni 2021 dat de verkeersoverlast en ‘hufters’ worden aangepakt in de zomer; Nesselande wordt benoemd als een plek met aanvoer van verkeershufters. Spijtig lijkt het hier alleen over de boulevard te gaan, waar tijdens het Warm Weer Protocol (WWP) welzeker veel politie en handhaving aanwezig is om bezoekers in bedwang te houden. Gezien de werkdruk ter plekke, lijken de verkeersovertredingen en herrie in de wegen naar het strand ondergesneeuwd te worden.

Merkwaardig is bovenstaande uitspraak (AD.nl, 4/6/2021) van de lokale buurtpreventie dat boven 23 graden tijdens het werkend WWP de ‘verkeersoverlast onder controle zou zijn’. Het zet de – tevens in het artikel aanwezige – beleidsmakers wederom op het verkeerde been en zet de bewoners van Nesselande in de kou en dan vooral de bewoners die al zeer lang-  en overduidelijk aangeven – dat de overlast van snelheidsduivels enorm is en er een sturcturele oplossing moet komen.

Siciliëboulevard | Rotterdam.nl

Waar tijdens het warme weer politie & handhaving hun handen vol heeft aan de crowdmanagement op het strand, is de wijkrealiteit dat de Laan van Avant-Garde en Brandingdijk structureel als racebaan worden gebruikt en tot ver in de wijk voor geluidsoverlast zorgen.

Net zo merkwaardig in het artikel is de quote dat er voor de Siciliëboulevard een structurele oplossing moeten komen wat lijkt aan te geven dat de aangekondigde verbouwing van de boulevard de verkeersproblemen niet weg lijkt te gaan nemen. Aan de Laan van Avant-Garde zijn extra zebrapaden gepland; bewoners willen meer zicht in de onveilige zijstraten en hoge/scherpe vluchtheuvels die de snelheid daadwerkelijk doet terugnemen. Het verkeersplan “Laan van Avant-Garde” is door Nesselande.info opgevraagd maar kon nog niet worden worden gedeeld omdat deze nog in uitwerking is. Wij hebben tevens stukken in bezit die aangeven dat de webcontructies van de Laan van Avant-Garde niet zomaar geschikt is voor het zomaaar bijplaatsen van zebrapaden. Bewoners verzoeken daadwerkelijk vluchtheuvels aan te leggen die de snelheid remmen.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden