COLUMN Miss Nessy: ‘Let’s have some tea, shall we?’

1294

Verzorg je eigen high tea party!   Het zonnetje schijnt (hopelijk) straks weer hier in Nesselande. We hebben er straks weer allemaal zin in! Heerlijk buiten zitten in de tuin met een aantal vrienden en vriendinnen, je gezinnetje of familie. 

Wat past er beter bij ons vrouwen dan lekker theedrinken en theeleuten?

Nodig mensen uit waar je een gezellige middag mee kunt spenderen. Je kunt natuurlijk zelf een high tea samenstellen door van die losse theezakjes te kopen, 100 in een pak, te koop bij een Simon Levelt (Rotterdam, Gouda, Zoetermeer) of Master’s tea and coffee in Zevenhuizen en dan verschillende soorten losse thee kopen maar je kunt ook je gasten vragen om ieder een verschillend smaakje thee en iets lekkers mee te nemen. Zo krijg je wel een verrassend en creatief effect. Zorg voor mooi, samenhangend servies en originele uitnodigingen. Verder vind ik het zelf ook leuk om bij elke theesoort op een briefje de naam en land van herkomst erbij te schrijven. Mooi bloemetje, rozenblaadjes, muziekje en tijdschriften erbij…. en voilà, je eigen sierlijke theehuis!

Een echte high tea, wat overgewaaid is vanuit Engeland, moet officieel tussen 17:00 en 18:00 uur worden gehouden ter vervanging van de warme maaltijd in de avond….maar ach, zondagmiddag om 12:30 uur komt iedereen ook vast goed uit.

Vervolgens zijn er bij high tea officieel drie gangen:

1. Sandwiches en hartige hapjes

2. Scones met slagroom en jam (echte scones kun je in Rotterdam halen)

3. Koekjes, bonbons en cake

Maar als jij een gezonde versie wil maken is dat natuurlijk ook prima. Wees creatief! Dan vervang je scones b.v. door toastjes met verse vis en de derde gang wordt dan fruit ofzo. Het gaat uiteindelijk ook om de sfeer en die kan je niet voorbereiden…die komt vanzelf !

Let’s have some tea, shall we?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.