Contact ons, redactie(richtlijnen) of kom adverteren

Rotterdam-Nesselande.nl (tevens bereikbaar onder Nesselande.INFO en Nesselande.net) is het langstlopende, meest actieve en onafhankelijk nieuwsplatform in en van de wijk Rotterdam-Nesselande. Dit platform kent geen ontvangsten uit subsidies of andere giften, maar focust op het terugverdienen van gemaakte kosten middels adverteren. Veel content wordt zelf en lokaal geproduceerd, soms in samenspraak met bewoners.

Onze berichten worden door een groot aantal lokale media, als ook landelijke media, overgenomen.

Doelstelling

Naast de doelstelling van het brengen van klein, burgerjournalistiek nieuws, biedt het platform een podium voor een diversiteit aan lokale initiatieven als ook interactie. zoals polls, die kunnen bedragen aan het upgraden en verrijken van de wijk Rotterdam-Nesselande. Zo hebben de diverse polls over het doortrekken van de metro tot gemeentelijke inzichten en bestuurlijke discussies geleid om het openbaar vervoer in de wijk Nesselande beter aan te laten sluiten op bijvoorbeeld de trein als ook de aansluiting Zoetermeer. Ook hebben wij meegewerkt aan acties van de provincie Zuid-Holland om het duurzaam woon- en werkverkeer in en rondom Nesselande te promoten om de bekende filedruk te verlagen.

Regelmatig bieden wij de lokale ondernemers en events een gratis platform om zichzelf te presenteren. Wij ondersteunen dit kosteloos en vragen een kleine vergoeding indien het een aantoonbaar commercieel/wervend initiatief betreft.

Richtlijnen

Dit platform kent zijn vestigingsplek in de wijk Nesselande en kent een kritische en onafhankelijke redactievoering. Daarbij berichten wij tevens over de activiteiten in de directe, relevante omgeving, zoals Zevenkamp en Zuidplas. In geval van twijfel doen wij navraag bij de bron en melder als ook gemeente (Rotterdam en Zuidplas) indien nodig.

Wij staan geen reacties of ingezonden nieuws toe met enige politieke lading en/of in strijd met de wet. Indien u meent dat de berichtgeving in strijd is deze richtlijnen en/of onjuistheden kent in de berichtvoering, verzoeken wij u dit direct te melden.

Wijknieuws inzenden

Stel hier uw vraag of dien eventueel uw Rotterdam-Nesselande wijknieuws in. Dit kan een persbericht zijn, lokale actie, tips/meldingen of een verrijking van reeds aanwezig nieuws.

Adverteren

Tevens kunt u hier uw interesse om op de wijkportal te adverteren kenbaar maken (dit is mogelijk vanaf 99 euro).

Naast top 10 posities in de zoekposities van onze meer dan 5000 artikelen, kennen wij een nieuwsbrief met meer dan 1250 inschrijvers, een actief twitteraccount met meer dan 1000 inschrijvers en een dagelijks uniek bezoek van 5000 websitebezoekers.