HomeActiviteiten Nieuws NesselandeDe Groene Bak spuit weer! Nesselande.info en OPEN Rotterdam hebben aandacht gevraagd...

De Groene Bak spuit weer! Nesselande.info en OPEN Rotterdam hebben aandacht gevraagd voor defect kunstwerk

Groene Bak Fontein nieuws nesselande news
Groene Bak Fontein/  nieuws Nesselande news

Hij spuit weer! De timing is eind augustus niet optimaal maar na een dag afstellen is woensdag 26 augustus 2021 zowel de verlichting als het fontein spuitwerk wederom operatief gemaakt op de hoek Brandingdijk. Het is de bedoeling het fontein tot oktober werkend te houden. Zowel de bak als het fonteinwerk hebben veel probleem en reparatiekosten met zich meegebracht sinds de plaatsing in 2010. Er hebben zelfs lange tijd hekken rondom de bak gestaan. Door de harde wind heeft de spuitfontein in de direct omgeving veel wateroverlast gegeven. De spuitelement zijn gedraaid en het water spuit op beperkt hoogte. 

Na diverse bewonersdiscussie aandacht gevraagd door Nesselande.info en OPEN Rotterdam

Op basis van hevige discussies op www.nesselande.info sinds het bestaan van de ‘Groen Bak’ hoek Brandingdijk – Laan van Avant-Garde, heeft OPEN Rotterdam een video gemaakt en Nesselanders aan het woord gelaten. De bak kende veel kostbare reparaties en heeft in zijn opzet nooit gewerkt; er zou een verlichting komen met ‘volgeffect’ als verkeer om de bak rijdt en het water zou een waterspektakel worden.

In de praktijk weten wij nu dat het sinds 2006 een niets meer is dan een ‘groene bak’.

Al bij de onthulling vonden veel bewoners het kunstwerk ietwat saai. De oorspronkelijk geplaatste verlichting verdween en er kwam een fontein bij. Maar deze en andere pogingen om de rotonde te verfraaien, vielen volgens bewoners de afgelopen jaren letterlijk in het water. “Nee, het is geen visitekaartje voor Nesselande”, vinden bewoners Lydia en Corry.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular