Home - Reputatie Rotterdam stijgt in Steden & Streken Merkenonderzoek

Reputatie Rotterdam stijgt in Steden & Streken Merkenonderzoek

Het zogenoemde‘Steden & Streken Merkenonderzoek’ van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Dit onderzoek monitort de reputatie van de 100 grootste gemeenten en van alle streken en provincies in Nederland. Het onderzoek is in 2011 met de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht ontwikkeld. Sindsdien zijn vragen voorgelegd aan 77.500 Nederlandse volwassenen. De gemeenten worden gemonitord op de factoren merkkracht (bestaande uit naamsbekendheid, waardering en binding), merkpersoonlijkheid (16 factoren), merkprestatie (21 factoren), bezoek, bezoekintentie en groeiverwachting. Onder de inwoners van de 30 grootste gemeenten en van alle provincies wordt op 13 aanvullende factoren navraag gedaan naar het woonplezier.

Gemeenten met de sterkste reputatie onder Nederlanders

Dit zijn de gemeenten met de sterkste reputatie onder Nederlanders in 2021, vergeleken met 2011:

  1. (3) Utrecht
  2. (2) Maastricht
  3. (1) Amsterdam
  4. (6) Rotterdam
  5. (5) ’s-Hertogenbosch
  6. (4) ’s-Gravenhage
  7. (7) Groningen
  8. (10) Nijmegen
  9. (12) Haarlem
  10. (11) Breda

De ranglijst is samengesteld op basis van de merkkracht van de 100 grootste gemeenten, gemeten onder Nederlanders van 18 jaar en ouder. Merkkracht is een gemiddelde van naamsbekendheid, waardering en binding.

Inwoners middelgrote, historische steden genieten het meeste van het stadsleven

Van de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners geven mensen in Maastricht, Groningen en ’s-Hertogenbosch het hoogste rapportcijfer aan de eigen stad. Ook bij de eerste onderzoeksmeting van tien jaar geleden scoorden deze steden hoog. “Of het nu boven of beneden de rivieren is, in de middelgrote, historische stad ervaren inwoners de menselijke maat”, stelt merkadviseur Hendrik Beerda. “Zelfs in deze bizarre tijd zijn mensen er tevreden door de fijne sfeer, ondanks dat de voorzieningen nu veel kariger zijn dan voorheen.”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist Cloud
Mobiele versie afsluiten