HomeActiviteiten Nieuws Nesselande@VVDRotterdam‎ wil Nesselande beter bereikbaar maken

@VVDRotterdam‎ wil Nesselande beter bereikbaar maken

file2De VVD wil dat alle Rotterdamse wijken goed bereikbaar zijn met de auto. In de wijk Nesselande is de bereikbaarheid onvoldoende, maar wordt de bereikbaarheid op korte termijn verbeterd. “In de ochtend- en avondspits staat men te lang in de file om de wijk uit te komen. Dat is niet goed voor de werkende Rotterdammers, maar ook voor bewoners die tussen acht en negen een file voor hun deur hebben. Ik ben blij dat hier een oplossing voor komt”, aldus Simone de Lange, VVD-lijsttrekker in Prins-Alexander.

Rotonde

De rotonde die Nesselande met de N219 verbindt wordt naar verwachting in 2015 vervangen door een kruispunt met verkeerslichten. De rotonde aan de kant van de Hoofdweg wordt uitgebreid met by-passes en de Hoofdweg wordt verbreed naar 2×2 rijbanen. VVD-wethouder Jeannette Baljeu (verkeer) heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de fileproblemen rondom Nesselande aan te pakken. De aanpassingen die noodzakelijk zijn voor een betere doorstroming vallen niet op Rotterdams grondgebied. Samenwerking met de gemeente Zuidplas en de provincie Zuid-Holland is daarom belangrijk.

Verkeerslichten op de N219

Het verkeer aan de Noordkant van Nesselande knelt bij de kruising van de Brandingdijk en de N219. Vanuit de N219 kan het verkeer doorstromen naar de A20 en de A12. Door de huidige rotonde te vervangen door een kruispunt met verkeerslichten kan het verkeer vanuit Nesselande beter doorstromen. Het probleem zal daardoor verholpen worden. In de avondspits worden de verkeerslichten anders afgesteld zodat het verkeer de wijk beter kan bereiken.

Verbreden Hoofdweg

Aan de Zuidkant van Nesselande loopt het verkeer vast bij de Hoofdweg in de gemeente Zuidplas. Om het verkeer beter te laten doorstromen wordt de Hoofdweg verbreed naar 2×2 rijstroken. De rotonde tussen de Hoofdweg en de Laan van Avant Garde krijgt twee by-passes zodat het verkeer sneller doorstroomt. Nog dit jaar wordt de bestemmingsplanprocedure in de gemeente Zuidplas gestart. Na afronding van de procedure kan gestart worden met de aanleg van de extra rijbanen. Dit zal rond 2016 zijn.

Geen aansluiting A20

Een aansluiting van Nesselande op de A20 blijkt uit onderzoek de bereikbaarheid van Nesselande niet te verbeteren. Het zorgt voor sluipverkeer naar overige wijken en de zuidkant van Nesselande wordt hierdoor met extra verkeer belast. De Lange: “Het file probleem wordt in dan alleen maar groter, alleen dan aan de zuidkant van de wijk. Het is dus geen optie.”

Via: http://vvdrotterdam.nl/

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

  1. On the northern side of Brandingdijk, before N219, there are 7 lateral ways that join Brandingdijk in a stretch of less than 200 meters. The traffic from these lateral ways , specially during rush morning hours, hinder the trrafic on Brandingwijk constantly. The traffic jam will not be solved only by converting the N219 square to a traffic lighted junction, in my opinion.

    Benyamin

Reacties zijn gesloten.

Popular