HomeActiviteiten Nieuws Nesselande30 september 2019 de Hoekse Lijn: Directe verbinding Nesselande Strand Hoek...

30 september 2019 de Hoekse Lijn: Directe verbinding Nesselande <> Strand Hoek van Holland

Op maandag 30 september 2019 – twee jaar later dan ooit de bedoeling was – rijdt de eerste officiële rit op de Hoekse Lijn, aldus Rotterdams wethouder Van Gils.

Zie afbeelding boven de gele Hoekse Lijn. Van Gils zegt op Rijnmond.nl:

Die dag rijdt metrolijn B elke twintig minuten van Hoek van Holland naar Nesselande en elke tien minuten naar Maassluis. Het is de bedoeling dat een maand later ook lijn A uit Ommoord naar Vlaardingen rijdt. De A- en B-lijn rijden sinds enige tijd tijdelijk tot Pernis.


Ter hoogte van station Schiedam Centrum wordt de Hoekse Lijn aangesloten op metrolijnlijn B naar Nesselande, op de RET-lijnennetkaart aangeduid in de kleur geel. De Hoekse Lijn doet de volgende stations aan: Schiedam Nieuwland, Vlaardingen Oost, Vlaardingen Centrum, Vlaardingen West, Maassluis Centrum, Maassluis West, Steendijkpolder (nieuw), Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand (nieuw). Het huidige station Hoek van Holland Strand komt te vervallen. In Hoek van Holland wordt het tracé met ongeveer een kilometer verlengd richting het strand. Het nieuwe station Hoek van Holland Strand komt te liggen aan het Zeeplein.

In de ochtendspits wordt de Hoekse Lijn ook gekoppeld aan metrolijn A. Lijn A, de groene lijn, loopt van Ommoord naar Vlaardingen West. Bekijk de lijnennetkaart inclusief de vernieuwde Hoekse Lijn. 

Bezoek ook de RET website over de Hoekse Lijn, voor meer informatie over uw toekomstige metroreis op de Hoekse Lijn.

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular