HomeActiviteiten Nieuws Nesselande9 maart 2014: Hollands Christelijk Mannenkoor in Open Deur Dienst

9 maart 2014: Hollands Christelijk Mannenkoor in Open Deur Dienst

christleed

Op zondag 9 maart 2014  is er in het Ontmoetingscentrum aan de Bospolderstraat 10 Nieuwerkerk aan de Ijssel  zal het “Hollands Christelijk Mannenkoor” te horen zijn. 

Het ‘Hollands Christelijk Mannenkoor’ is voortgekomen uit het Hillegersbergs Christelijk Mannenkoor dat werd opgericht op 12 oktober 1953. Allemaal mannen, maar toch zijn ze in zekere zin een gemengd gezelschap: Qua samenstelling is het koor namelijk een oecumenisch (interkerkelijk) koor.

Het koor heeft de afgelopen tijd een enorme groei doorgemaakt. Om deze reden zijn zij in 1984 van Hillegersberg verhuisd naar Berkel en Rodenrijs. Momenteel bestaat het koor uit 130 leden; sinds augustus 1989 is de muzikale leiding in handen van Arjan Breukhoven. Het koor oefent onder zijn bekwame leiding een breed repertoire: geestelijk, klassiek, modern, musical en operettestukken.

Arjan Breukhoven treedt op als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren. Ook verleent hij vaak zijn medewerking als dirigent. Hij werkte met vele andere musici samen. Begeleidde onder meer Ernst Daniël Smid, Vicki Brown, Berdien Stenberg, Marco Bakker, Ben Cramer,  Henk Poort, Marjolein Keuning, Margriet Eshuijs en Cor Bakker. Hij speelde samen met onder meer Louis van Dijk en Daniël Wayenberg. Breukhoven geeft regelmatig concerten in Nederland, verder in Europa en ook in Australië. Hij is mede bekend geworden door optredens bij het tv-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en is regelmatig te gast bij de E.O.-radioprogramma’s Laat ons de rustdag wijden en Zaterdagavonduur.

In deze Open Deur Dienst zal Ds. Chris Andel uit Amsterdam voorgaan. Organist van deze avond zal André de Jager zijn.  De aanvangstijd op 9 maart is 17.00 uur, samenzang is vanaf 16.50 uur

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular