De A16 biedt ook voor Nesselande en omgeving snellere verbindingen naar verkeersaders. Komt u naar het webinar ‘A16 Rotterdam in vogelvlucht’? Op dinsdag 31 oktober vanaf 19.30 uur praten ze ons bij over het project. Aan de hand van video’s en luchtfoto’s laten we je zien hoe we ervoor staan. Ook kan je vragen stellen.
Op dinsdag 31 oktober a.s. van 19.30-20.30 uur organiseren we weer een webinar. In vogelvlucht nemen we je mee langs het project en laten we je aan de hand van enkele video’s zien hoe we ervoor staan. Ook is het mogelijk om tijdens het panelgesprek vragen in te sturen die we tussendoor bespreken.
Over het project
Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidschermen en geluiddempend asfalt wordt de energieneutrale A16 Rotterdam een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland.
De A16 Rotterdam wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.
Wat staat er te gebeuren?
- Er komt een nieuwe rijksweg langs de noordoostrand van Rotterdam. De rijsnelheid wordt maximaal 100 km/h.
- De A13 en de N209 bij Rotterdam The Hague Airport worden aangepast en aangesloten op de nieuwe rijksweg. Er komen aansluitingen bij de N471 en Ankie Verbeek-Ohrlaan.
- Ook het Terbregseplein wordt aangepast en aangesloten op de nieuwe snelweg.
- In het Lage Bergse Bos komt een half verdiepte tunnel, onder de Rotte en de Grindweg door; de Rottemerentunnel.
- Om geluidshinder door verkeer te beperken brengen we op de A16 Rotterdam geluiddempende asfalt tweelaags zoab fijn aan. Ook komen er geluidschermen en grondwallen.
- Aangrenzende gebieden zoals het Terbregseveld, de Vlinderstrik en het Lage Bergse Bos worden door verschillende overheden opnieuw ingericht en met elkaar verbonden met fiets- en wandelpaden.
Planning
De bouw van de A16 Rotterdam is al vrij ver gevorderd. Het grootste deel van het constructiewerk is al voltooid. De komende periode concentreren we ons op het aanleggen van de wegen tussen de bouwwerken (o.a. viaducten), waardoor de uiteindelijke situatie steeds zichtbaarder wordt. In de Rottemerentunnel werken we momenteel hard aan de installatie van tunneltechnische installaties, die vanaf eind 2023 gedurende een jaar worden getest. Raadpleeg de projectpagina’s voor de meer gedetailleerde planningen per deelgebied:
• Rottemerentunnel
• Terbregseplein
• Ankie Verbeek-Ohrlaan
• Kruising HSL en Randstadrail
• Aansluiting N471
• Aansluiting A13
• Viaduct Hoofdweg