HomeActiviteiten Nieuws NesselandeAanleg A13 en A16 (afritten Prins Alexander) Rotterdam loopt vertraging op

Aanleg A13 en A16 (afritten Prins Alexander) Rotterdam loopt vertraging op

A13 A16

De aanleg van de verlenging A16 naar de A13 loopt vertraging op door regelgeving. Deze wegen – die ook opritten en afritten in Rotterdam Prins Alexander kennen -, gaan onder meer over de president Roosevelt weg heen in Ommoord.

Al eerder zijn werkzaamheden aan de Hoofdweg en ook de Brandingdijk in Nesselande vertraagd. Dit zou door onder andere leveringsproblemen komen.

De A13 en A16 zouden 2024 Gereed zijn, de oplevering is inmiddels verschoven naar 2025.

De geraamde extra kosten kunnen hierdoor oplopen tot wel 130 miljoen extra, Aldus Rijksoverheid.nl.

De vertraging is ook ontstaan door toepassing van regelgeving bij het verkrijgen van een watervergunning. Ook was er onduidelijkheid over de concentraties chloride en PFAS in het gebied.

De aanleg van de A16 Rotterdam is in 2019 gestart

Bouwcombinatie De Groene Boog voorziet in 2020 in een aparte bouwweg voor zandtransport en andere logistiek. Op die manier wordt hinder voor lokaal en regionaal verkeer beperkt. Ondanks de aanleg van de tunnel in het Lage Bergse Bos blijft dit recreatiegebied toegankelijk voor bezoekers. Met name rondom de locaties van de toekomstige tunnelmonden bij de Grindweg/Bergweg Zuid en Rotte zal de omgeving hinder ervaren. Er worden maatregelen genomen die hinder te beperken. Rijkswaterstaat en De Groene Boog informeren omwonenden en andere belanghebbenden zo goed als mogelijk.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular