Op zondag 17 oktober 2021 heeft er rond 23.30 uur een ongeluk plaatsgevonden op de Laan van Avant-Garde ter hoogte van de brug bij het Jan Wilspad, de oversteek richting onder andere de basisschool. Bij de auto stonden veel bewoners. Voor de auto staat een ambulance. Een brommer is geschept door een auto en er is schade zichtbaar is aan de voorkant van het voertuig. 

Bij deze oversteekplek heeft de auto voorrang op fietsers en brommers. Of de auto te hard heeft gereden is niet bekend.

[UPDATE]

Rond 00.05 uur lijkt de politie in de achterste politiebus de inzittende(n) van de auto te verhoren. Ook worden getuigen gehoord die bij de auto staan. De rijrichting is tijdelijk geblokkeerd, het verkeer zal langs de boulevard Nesselande richting de Brandingdijk moeten rijden. Een persoon is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht 

[UPDATE] 

Rond 23.50 uur staat er een kleine blauwe auto stil op de Laan van Avant-Garde (richting Brandingdijk) en kijken tientallen omwonenden naar de behandeling van een mannelijk slachtoffer die naast de auto in het gras zit bedekt met een deken. Het slachtoffer lijkt aanspreekbaar.

[UPDATE] 

Rond 23.48 uur is er een traumaheli opgeroepen, of deze daadwerkelijk ter plekke is gekomen, is niet bekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Racebaan Avant-Garde 

Racebaan Laan van Avant-garde is al sinds 2005 regelmatig het tafereel van ongelukken. Vooral in de avond wordt er hard gereden en zijn zijwegen en oversteekplekken lastig te zien.

De lange laan met nauwelijks verkeersdrempels die de snelheid afremmen, nodigt uit tot hard rijden ondanks het slechte zicht in de (schuine) zijstraten en -(fiets)paden.

In gesprek met de lokale VVD

Bewoners vragen al jarenlang om maatregelen om het racen op de laan tegen te gaan. Aangezien de donkere, lange laan al jaren toneel biedt voor een diversiteit aan grote ongelukken, is Nesselande.info begin 2021 in gesprek gegaan met de lokale VVD. Onze gesprekken hebben geleid tot vragen aan de dienstdoende wethouder, die heeft eind augustus 2021 gereageerd (snapshots hieronder). Spijtig heeft dit niet tot structurele oplossing geleid. Wel is er een parkeerplek bij school vrijgemaakt voor meer zicht. Een wenselijke flitspaal of verkeersdrempels zijn nog niet in beeld.

 

Vorig artikel[FOTO’s] Foto-serie herfst-boulevard Nesselande (vanuit de hoogte)
Volgend artikelPrijsvraag BLUE CuliNESSE winterfestival (28 en 29 januari 2022 te Nesselande)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.