Aanvraag om de @Zevenhuizerplas @Nesselande (en ook Rotte) plasticvrij te maken

794

Er is in Nesselande een aanvraag binnenkomen voor een gesteund initiatief om de plas plasticvrij te maken. De Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam wil dit realiseren tijdens de World Cleanup Day 2022, september 2022. Al eerdere deed WSV Buurman een soortgelijk voorstel in ruil voor zonnepanelen. Dit werd afgekeurd. 

Bij dit voorstel gaat het om enkele duizenden euro’s uit de kas van Nesselande.

Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone
omgeving.

Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon
Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken we als een ware community onze verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. De Zevenhuizerplas en de kades als de Kosboulevard en de Siciliëboulevard zijn onderdeel van Landschapspark de Rotte. Vandaar dat wij naast onze acties bij de Rotte ook deze gebieden aanpakken.

Ook Rotterdam Nesselande betrekken wij graag bij dit plan. Er is een aparte aanvraag voor een kleine bijdrage aan het totaal project. Deze aanvraag betreft een aanvraag voor een financiële bijdrage voor het evenement ‘De Zevenhuizerplas Plasticvrij in Rotterdam Nesselande’.

 

Nesselande biedt voor de inwoners heerlijke plekken om langs de Zevenhuizerplas te wandelen, te sporten, er op te varen of te ontspannen op een bankje. Hoewel de Zevenhuizerplas een zeer schone plas is, treffen we langs de kades nog regelmatig (plastic) zwerfafval aan. Daar willen wij wat aan doen!

Er zijn al diverse initiatieven om de Zevenhuizerplas met het strand en de overige kades schoon te maken, echter een structurele oplossing is er (nog) niet. Met het project ‘De plasticvrije Rotte ambassadeurs’ trachten we deze structurele oplossing wel voor elkaar te krijgen, ook voor de Zevenhuizerplas. Toch blijft het nodig om met enige regelmaat de rivier en de kades intensief schoon te maken en te werken aan de bewus twording van de inwoners.

In september organiseren wij daarom ‘De Zevenhuizerplas Plasticvrij in Rotterdam Nesselande’. Het event Met ‘De Zevenhuizerplas Plasticvrij in Rotterdam Nesselande’ nodigen wij alle inwoners uit Nesselande uit om samen aan de slag te gaan voor een schone Zevenhuizerplas en kades. Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken, varen op de plas en het maken van een kunstwerk van plastic afval. Na afloop staat een hapje en een drankje klaar zodat de bewoners na kunnen kletsen over de geslaagde middag.

Het programma

Het event is op zaterdag 17 september van 13:30 tot 16:30 uur. Meer info volgt bij een akkoord.

 

Vorig artikelTU Delft Hydro Motion Team onthult mei 2022 Vliegende Waterstof boot bij Lake7 @Zevenhuizerplas #nesselande #nieuws #plas
Volgend artikelPer 19 mei 2022 vervoersverbod omgeving Nesselande door uitbraak Vogelgriep #A12 #N219

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.