HomeGemeenteAfsluiting viaduct Hoofdweg (S109) Prins Alexander gaat weken langer...

Afsluiting viaduct Hoofdweg (S109) Prins Alexander gaat weken langer duren

 

In en rondom Nesselande als ook Prins Alexander kennen wij de komende weken veel afsluitingen, zo meldt Rijkswaterstaat mei 2022. Het is raadzaam voor vertrek te checken wat de juiste omleidingen zijn.

De afsluiting van het viaduct over de Hoofdweg (s109)  in Rotterdam Prins Alexander gaat weken langer duren dan voorzien. Origineel zou het viaduct van Rijkswaterstaat Dinsdag 24 mei weer open gaan voor verkeer. De hoofdweg is een belangrijke route naar het centrum van Rotterdam. Een echte backbone, in combinatie met de afsluiting van de Prins Alexanderlaan in 1 richting tot juli 2022 heeft desastreuze gevolgen voor het verkeer.

Safety first, deze vertraging is niet voorzien

Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor het viaduct, geeft aan dat het viaduct meer ondersteuning nodig heeft dan voorzien was. Deze ondersteuningen moeten gefabriceerd worden en dat kost extra tijd. Veel viaducten zijn geplaatst tussen 1950 en 1966, dit betreffende viaduct is uit 1966 en bezwijkt onder de druk.

Normaal gesproken kan men vanaf de Hoofdweg de Boszoom op. Vanaf hier zit je in enkel minuten in hartje Rotterdam. Het verkeer wordt omgeleid. De verwachting is dat de reistijd om voorbij dit viaduct te komen toeneemt met 15 tot 30 minuten.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden