HomeActiviteiten Nieuws NesselandeAftermovie Dag van de Bouw 2024 van de Rottemeren Tunnel A16-A13

Aftermovie Dag van de Bouw 2024 van de Rottemeren Tunnel A16-A13

Zaterdag 8 juni was het wederom de Dag van de Bouw! Op deze dag waren bouwplaatsen open voor het publiek. Ook de A16 Rotterdam was van de partij, met de Rottemerentunnel in aanbouw en het viaduct over het Terbregseplein. In Nesselande was onder andere het project Finesse geopend. 

Duizenden bezoekers kregen de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van dit megaproject. Ze konden de imposante Rottemerentunnel van dichtbij bewonderen, een wandeling maken over de fly-over of meer te weten komen over de bouw tijdens een informatieve rondleiding.

Voor de kinderen was er van alles te beleven. Zo konden ze zelf met een minigraaf aan de slag, hun eigen helm versieren of meedoen met een speurtocht. Ook was er een springkussen en konden ze hun gezicht laten schminken.

De Dag van de Bouw was een groot succes. Bezoekers waren enthousiast over de projecten en de manier waarop ze werden ontvangen. De organisatie was tevreden met de grote opkomst en kijkt al uit naar de volgende editie.

Bekijk hieronder de video

De A16 Rotterdam:

De Rottemerentunnel is een 2,8 kilometer lange tunnel die de A16 onder de Rottemeeren door voert. De tunnel is deels afgezonken en deels geboord. Het is de langste afgezonken tunnel van Nederland. De nieuwe route moet het woonwijk verkeer in odner meer de drukke Molenlaan ontlasten.

Het viaduct dat over het Terbregseplein gaat  is een 800 meter lange fly-over die de A16 over het plein en de spoorwegen voert. Het viaduct is tevens  het hoogste viaduct van Rotterdam

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair