HomeNesselande INFO nieuwsAfvalbakken test Nesselande: rekjes voor blik en flesjes

Afvalbakken test Nesselande: rekjes voor blik en flesjes

Afvalbakken test
Afvalbakken test

Statiegeldjagers zoeken ook in Rotterdamse afvalbakken naar lege flesjes en blikjes. Een extra zakcentje voor hen, maar ook een hoop zwerfafval dat bij het zoeken ontstaat. Daarom test de gemeente sinds deze week metalen rekjes die rondom afvalbakken hangen. Mensen kunnen daar hun lege blikjes en flesjes in zetten, waarna anderen ze kunnen pakken en inleveren zonder dat ze in afvalbak hoeven te graaien.

De test met de ijzeren rekjes aan afvalbakken (kliko’s) start met de afvalbakken onder andere op het Strand Nesselande

Begin augustus komen er ook rekjes aan de afvalbakken bij het Schouwburgplein in het centrum van de stad. De ijzeren rekjes worden ook wel ‘doneerringen’ genoemd. Want zet u uw statiegeldflesjes en -blikjes in de ring? Dan geeft u het statiegeld aan de persoon die de blikjes en flesjes meeneemt en inlevert.

Voordelen ijzeren rekjes

– Het is niet meer nodig in de afvalbakken naar de statiegeldflesjes en -blikjes te zoeken. Daardoor komt er minder (zwerf)afval in de buurt. Daar komt dan ook geen ongedierte op af. Het betekent ook minder werk voor de reinigers om het (zwerf)afval op te ruimen.

– De afvalbakken zijn minder snel vol.

– Lege flesjes en blikjes worden ingeleverd en niet weggegooid. Zo hergebruiken we meer.

De test met de afvalbakrekjes duurt in de parken en bij het strand in Nesselande tot 1 september 2023. De test in het centrum van Rotterdam loopt door tot 1 oktober 2023.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular