HomeActiviteiten Nieuws NesselandeANWB roept Zevenhuizerplas @Nesselande uit tot beste recreatieplas (2014)

ANWB roept Zevenhuizerplas @Nesselande uit tot beste recreatieplas (2014)

nesselande

ANWB kampioen heeft de Zevenhuizerplas verkozen tot de beste recreatieplas in Zuid-Holland. De ANWB heeft in iedere provincie een aantal recreatieplassen bezocht en gekeurd om een overzicht te maken die is bedoeld als alternatief voor de enorme files naar Noordzeestranden op warme dagen.

 

Volgens de ANWB is boulevard aan de kant van Nesselande goed onderhouden en schoon. De liefhebbers van groen kunnen terecht aan de overkant waar meer beschutting is te vinden. Bezoekers van het strand zijn erg te spreken over het toezicht en de prettige omgeving. 95% van de bezoekers die werden aangesproken zeggen vaker naar het strand te komen.

De gemeente Zuidplas brengt deze week de recreatieve en toeristische kant van de gemeente onder de aandacht door de uitgifte van een speciale kaart.

Hoe de ANWB het strand omschrijft: 

Aan de rand van Rotterdam, in de wijk Nesselande vind je een heus strand. Het strand van Nesselande. De zandstrook werd een paar jaar geleden aangelegd aan de Zevenhuizerplas. Deze plas maakt deel uit van het Rotte merengebied. De meren staan allemaal met elkaar in verbinding dankzij de rivier de Rotte. In dit gebied vind je dus volop watersport, maar kun je sinds een paar jaar ook gewoon een dagje strand doen.


Kenmerken van Strand van Nesselande/Zevenhuizerplas
Gezin met kinderen (0-6), Gezin met kinderen (7 -14), Jongeren (15 – 21), Senioren, Groep kinderen, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Recreatiegebieden.” 

Via: Omroepzuidplas.nl/ ANWB.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular