HomeNesselande nieuws'Bewoners Ommoord staan in modderpoel door failliet aannemer bestrating;...

‘Bewoners Ommoord staan in modderpoel door failliet aannemer bestrating; Dresscode Rubberen Kaplazen’

Een uitzichtloze situatie voor veel bewoners van de Rotterdamse Grasbuurt. Op 6 september 2019 werd bekend bij bewoners dat de hoofdaannemer aanleg van het nieuwe riool in de Rotterdamse Grasbuurt (weer) mogelijk Failliet wordt verklaard. 

Tot overmaat van ramp (zie foto boven) doet de straatverlichting het op 7 september 2019 ook niet. De kasten waar de reparatie plaats moet vinden zijn slecht bereikbaar voor Stedin. Benvenido van Schaik had gehoor gegeven aan de opgegeven Dresscode van de Rotterdamse Grasbuurt bewoners namelijk: Rubberen kaplaarzen. 

Na aangebeld te hebben bij de eerste bewoner gaat het als een vuurtje. Benvenido krijgt een rondleiding door 1 van de 2 ‘modderpoelen’ in de grasbuurt. Als er even wordt stilgestaan bij de plek waar de dag ervoor nog een auto vast is komen te zitten in het zand, komen er al snel meerdere bewoners toegesneld.

Roest en problemen Ziggo

De bewoners wijzen Benvenido op de vele punten die in de eerste instantie niet worden gezien zoals roestigen pijpen die uit het zand steken en open rioolpijpen zonder deksel.

Als van Schaik naar een andere hoek loopt komen we in gesprek met weer andere bewoners waar de internetkabel van hun Ziggo internetaansluiting  kapot is getrokken tijdens de werkzaamheden maar niet gerepareerd wordt door de aannemer van Ziggo (BAM)  omdat op deze plek volgens een kaart vervuilde grond zou liggen.

De betreffende bewoners internetten uit nood al weken via hun mobiele telefoon met de daarbij behorende kosten. Een bewoonster laat zien dat electriciteits en kabel kastjes in plaats van OP de grond nu IN de grond zitten. ‘Die electronica en aansluitingen staan gewoon nat te worden onder de grond‘. Dat er problemen zijn met het ZIGGO  internet zeggen ook andere bewoners. ‘Ineens ben je de verbinding een paar minuten kwijt en dan komt het weer terug’.

Update: bij navraag blijkt dat de hele grasbuurt last heeft van internet dat tientallen keren per dag eruit ligt en weer terugkomt. Volgens de bewoonster aan het Fioringgras begon het zo ook bij hen en stopte het helemaal op een gegeven moment.

Veiligheid
Tot overmaat van ramp zijn er sinds zaterdagavond 7 september 2019 ook nog eens problemen met de openbare verlichting die er om 21.00 ineens mee ophield. ‘Dat kunnen we er ook nog wel bij hebben’ roept een bewoner. De rijplaten liggen her en der en sluiten niet altijd op elkaar aan, stoppen ineens, steken wel eens gevaarlijk de grond uit. Het is pikkedonker en er is momenteel ook geen maanlicht.

 

Lees hier verder!

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden