Maart 2010 was er speciaal bezoek voor de leerlingen van groep 1 tot en met 3 van openbare basisschool Passe-Partout in Rotterdam-Nesselande.

Tweedejaarsstudenten Wouter, Carlo, Fatih, Marnix, Stefan, Manuel, Paul, Remi en Stephanie van de Hogeschool Rotterdam kwamen samen met de kinderen bloempotten beschilderen. Compleet met een orchidee erin worden de potten vrijdag 9 april aan vaders, moeders, opa’s en oma’s verkocht op het Lentefeest van de school. De opbrengst is bestemd voor Villa Pardoes.

Dat is de creatieve en ideële invulling van de studenten van een opdracht die ze bij hun studie Commerciële Economie kregen: een winstgevende onderneming opzetten. Dat werd Droom Plant. “We hebben gekozen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en we vinden het belangrijk dat ook kinderen op de hoogte worden gebracht van goede doelen en het helpen van anderen.”
De negen besloten niet alleen een product te verkopen, maar zich met hun studentenonderneming in te zetten voor Villa Pardoes. Villa Pardoes is een uniek vakantieverblijf in Kaatsheuvel waar ernstig zieke kinderen van 4 tot en met 12 jaar een weekje vakantie kunnen houden met het hele gezin.

Basisschool Passe-Partout was de eerste die meedeed aan de bloempottenonderneming. De studenten gingen heel enthousiast met de kinderen aan de slag. Ze hadden een presentatie gemaakt met simpele tekeningen en een verhaaltje erbij. Zo leerden ze de kinderen spelenderwijs over zieke kinderen en het goede doel Villa Pardoes.
Vervolgens konden de kinderen van de groepen 1 tot en met 3 zich uitleven op de bloempotten. Sommigen hadden een heel serieus plan: er moesten ridders op of hartjes. Anderen begonnen gewoon en verzonnen gaandeweg wat ze wilden maken en hoe het eruit moest komen te zien.

De potten worden 9 april tijdens het Lentefeest van Passe-Partout verkocht. Onverkochte bloembotten gaan naar Tuincentrum Tuinwereld, dat samen met Tuincentrum van der Dussen Droom Plant sponsort. Zij proberen ze dan alsnog voor het goede doel te verkopen aan hun klanten.

Meer informatie: www.droomplant.nl  en www.villapardoes.nl.
 

 

Vorig artikelKermis op parkeerplaats Kretalaan bouwt op
Volgend artikel1 APRILGRAP: Wijk Nesselande Rotterdam krijgt een eigen Nessetax-toeslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.