BREKEND! Ventverbod: Verkoop strand Nesselande-Corsicalaan-metrogebied verboden

699

Door de groeiende aantrekkingskracht van het strand van Nesselande komen steeds meer handelaren van ijs, limonade, etc hier naartoe om hun koopwaren aan te bieden. Dit leidt daar op drukke dagen tot een verminderde doorstroming en opstopping van het publiek, waardoor de openbare orde en veiligheid in het geding komt. Venters parkeren hun voertuigen bovendien geregeld zodanig dat daarbij overlast voor het overige verkeer ontstaat of kan ontstaan dan wel dat zij langer dan vijf minuten op een locatie blijven staan zonder verkoop.

Je mag op dit moment 10 minuten stil staan en dan verder gaan (denk aan een ijscokar die telkens verplaatst).

Handhaving

Iets wat voor de politie nauwelijks handhaafbaar is mede gelet op hogere prioriteiten in de orde handhaving.  Het ventverbod strand Nesselande  betekent dat je op het strand niets mag verkopen zonder vaste locatie.  Er zijn klachten binnengekomen dat veel mensen zich niet aan het ventverbod hebben gehouden. Het verbod zou betekenen dat er helemaal niets aan/op het strand verkocht mag worden. Het gebied zou gelijk worden getrokken met onder ander het gebied waar ook een alcoholverbod geldt aan en bij het strand.

Met deze wijziging wordt het strand van Nesselande aangewezen als gebied waar het is
verboden om te venten.

De reden

De veronderstelling is dat er voorkomen moet worden dat ondernemers van buiten Nesselande ‘gratis’ verkopen op het strandgebied Nesselande en zo concurrentie vormen voor de retailers aan bijvoorbeeld het Maltaplein.

Er wordt niet gesproken over het feit dat dit soms winkeliers uit Nesselande zelf zijn (Project 7/Suri Ijs ed) die op het strand (soms tijdens events) hun waren verkopen.

Het ventverbod is 22 april 2021 akkoord gegeven door het wijkcomité.

Vorig artikelVerslag vergadering wijkcomité Nesselande 22 april 2021
Volgend artikelKunstig Koningsdag-gebak nu online te bestellen bij Bakker Amerslaan Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.