HomeActiviteiten Nieuws Nesselande‘Culinesse in 2019 naar strand Oud Verlaat, overkant van...

‘Culinesse in 2019 naar strand Oud Verlaat, overkant van de plas’

 

Het overleg zou pas in december 2018 zijn met de organisatie van het populaire Culinesse, dat grotendeels zijn naam dankt aan de wijk Nesselande waar het festival tot een serieus event is uitgegroeid. Het AD meldt november 2018:  

Culinesse is volgend jaar op een andere plek. Het culinaire muziekfestival verkast van de stek bij het Noorderstrand naar de andere kant van de Zevenhuizerplas. Het Oeverpark aan de zijde van Oud-Verlaat is aangewezen als de nieuwe plaats, heeft Rotterdam Festivals vanmiddag bekend gemaakt.

Reden is de aankomende bebouwing aan het Noorderstrand, dat vooral bij Nesselanders veel weerstand opwerkt aangezien het Noorderstrand is verworden tot een vitaal en populair recreatie- en ook parkeerterrein, zie artikel over de petitie.  Het Oeverpark Nesselande zou een nieuwe event-bestemming zijn maar is voor dit festival te klein. Of Oud Verlaat en omgeving bekend is met het bij-effect van Nesselande als ook geluidsvolume is nog niet bekend. 

Nieuw festival

Wellicht maakt dit de weg vrij voor nieuwe lokale Nesselande festivals die op nieuwe terreinen in de wijk kunnen plaatsvinden.

 

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden