De Inspectie van het Onderwijs: Spectrum Nesselande is een ‘Excellente School’

2605

Op maandag 20 januari 2020 ontving de school het predicaat ‘Excellente School’. De bevestiging dat de school GOED was kregen ze inmiddels twee jaar geleden. De Inspectie van het Onderwijs oordeelde toen al dat alle veertien indicatoren goed waren. Een uitzonderlijke score, want dat lukt slechts 1% van alle Nederlandse basisscholen. Daar bovenop komt dus nu het oordeel van de Onderwijsinspectie dat de school excelleert op het gebied van kwaliteitszorg.

Trots

De school uit Nesselande is ontzettend trots op dit behaalde resultaat. ‘We geven kwalitatief hoogstaand onderwijs en vinden het belangrijk om met elkaar te kijken waar wij ons onderwijs nog kunnen verbeteren. Toekenning van het predicaat Excellente School is een beloning voor onze leerlingen en ons team. Het is een bevestiging van ‘elke dag samen een beetje beter’, aldus directeur Linda van Oosten.

Excellent in optimale kwaliteitszorg

Het Spectrum beschikt over een helder excellentieprofiel, gebaseerd op een duidelijke visie. Het profiel is relevant voor de leerlingen van de school. De school heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt door middel van het model leerKRACHT. Dit is de kern geworden van het kwaliteitssysteem. Het model geeft de leerkrachten eigenaarschap, een breed kwaliteitsbesef, verantwoordelijkheid en gerichte verbeteracties. Het werkt voor de leerkrachten, maar ook voor de leerlingen en het managementteam.

Specialisten zijn kartrekkers

De school heeft een professionele werkcultuur gecreëerd en beschikt over een groot aantal opgeleide specialisten. Denk hierbij aan een specialisten voor gedrag, rekenen, hoogbegaafdheid en ICT. Deze specialisten zijn de kartrekkers van de kwaliteitsgroepen. Naast de professionele overlegstructuur merk je een enorme bevlogenheid in het team. De jury heeft kennis gemaakt met een hardwerkend en leergierig team, waarin goed wordt samengewerkt en een professionele werkhouding heerst.

De grootste complimenten van kinderen en ouders

De jury sprak met leerlingen, ouders en leerkrachten van de school. Zowel uit de gesprekken als uit eerdere tevredenheidsonderzoeken bleek dat iedereen in en om de school zijn waardering over de school uitspreekt en de scores erg hoog zijn. De jury hoorde prachtige voorbeelden over de manier waarop de school leerlingen een passende plek biedt binnen het onderwijs. “Dat is natuurlijk een groot compliment, want daar doen we het voor”, zegt het stralende directie-duo Linda en Mirjam.

Vorig artikelSBI/AlleCijfers.nl: ‘1 op 12 Nesselanders zijn ondernemers’ #cijfers #nieuws #Nesselande #wijk
Volgend artikelNIEUW op bedrijventerrein Nesselande: Lifestyle Point

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.