HomeActiviteiten Nieuws NesselandeDe nieuwe zomer-kliko's op strand Nesselande @prinsalexander #WWP #schoon #afval

De nieuwe zomer-kliko’s op strand Nesselande @prinsalexander #WWP #schoon #afval

De gemeente Rotterdam heeft mei 2021 aangekondigd minder afvalbakken op het strand zelf te plaatsen. Dit heeft te maken met het feit dat die bakken bij een vol strand lastiger zijn te legen. Deelgebied Prins Alexander ligt mei 2021 toe:

Op zomerse dagen is er op het drukbezochte strand Nesselande overlast van afval dat wordt achtergelaten door recreanten. Om dit probleem op te lossen hebben we onderzoek gedaan naar het ontstaan van zwerfafval op het strand. Wat gaan we doen deze zomer?

Afval doet u in de bakken die op de boulevard staan.  De afvalbakken op het strand kunnen vanwege de grote drukte op het strand en de veiligheid van strandbezoekers overdag niet worden geleegd. Is de afvalbak vol? Plaats uw afval niet naast de bak, maar zoek een andere afvalbak of neem uw afval mee naar huis. Tijdens het zomerseizoen delen we op bepaalde dagen afvaltasjes uit.

Vanaf 1 juni plaatsen we extra en grotere afvalbakken op de boulevard. Daarmee wordt de capaciteit van de afvalbakken verdrievoudigd. Op hele warme dagen delen we ook afvaltasjes uit aan recreanten zodat zij hun afval kunnen verzamelen en bij het verlaten van het strand makkelijk kunnen weggooien in de afvalbakken op de boulevard.

Overvolle prullenbakken

Een veelgehoorde klacht is de overlast die ontstaat door de overvolle prullenbakken op het strand. Deze prullenbakken kunnen overdag niet geleegd worden omdat onze reinigers niet met volle zakken door het publiek kunnen lopen. Daarom gaan we vanaf 26 juli een deel van de prullenbakken op het strand verwijderen, als experiment. Bezoekers kunnen hun afval dan weggooien in één van de vele afvalbakken op de boulevard en houden op deze manier het strand vrij van afval. We verwijderen maar een deel van de prullenbakken omdat we op deze manier willen meten of deze maatregel ook echt effect heeft.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair