Het kunstwerk genaamd ‘De Waterbekken’ wordt gerestaureerd. September 2010 begint de restauratie. Het kunstwerk maakt al maanden veel los in de wijk Nesselande. 

De groene waterbak luidt niet het begin van de hondenuitlaatzone in, maar is het kostbare ‘kunstwerk’ dat bezoekers en inwoners dient te verwelkomen. Veel Nesselanders hebben een eigen definitie van een gepast kunstwerk en hekelen de hoge kosten die worden gemaakt voor iets waar de omwonenden niet blij mee zijn. Tot half oktober 2010 zijn er nog gemeentehekken te zien rondom de groene bak. Dan hoopt men klaar te zijn met de kostbare restauratie.

Vorig artikelStart bouw Port Nesselande: augustus 2011 gereed
Volgend artikelNieuwe horeca krijgt haar terras

12 REACTIES

 1. Ik hoop dat het monatoetje niet in dezelfde vorm gerestaureerd wordt. Doe ons ditmaal een betonnenbak met fontein waar we onze sportieve overwinningen in kunnen vieren. Verspil aub geen geld meer aan het beschamende plastieke randje.

 2. Ik vraag me sowieso wel eens af welke idioot in godsnaam voor dit ‘kunstwerk’ heeft gekozen??? Noemen ze dit kunst??? Niet lullig bedoelt, maar dan mogen ze de maker (lees: zogenoemde ‘kunstenaar’) wat mij betreft naar de maan schieten!

  Maak er toch gewoon een mooie entree van en neem eens een voorbeeld aan de rotonde op de Europalaan in NWK a/d IJssel, waar Van der Dussen de rotondes zeer mooi beplant heeft en netjes onderhoud! Kosten zeker weten stukken lager dan ons geweldige kunstwerk en het lijkt tenminste ergens op!!!

 3. Beste André,

  Hierbij wat antwoorden:

  Het uiterlijk blijft het zelfde.

  De verlichting zal iets beter worden,echter de openbare verlichting zal ten allertijde overheersen.

  Met vriendelijke groet,

  Ton Lommers

  Segno d’ Arte
  Ambachtsweg 5c
  2964 LG Groot-Ammers
  tel. 0184-688712 / 06-51848420
  fax. 0184-688711
  e-mail ton.lommers@segnodarte.nl
  http://www.segnodarte.nl

 4. @M.Stekelenburg

  De rotondes worden niet aangelegd door Van der Dussen, maar door Gebr. Blok.
  Persoonlijk ben ik niet weg van het kunstwerk, echter de rotondes op de Europaweg hebben ook een uitstraling van niets. Het is trouwens ‘bedoeld’ en ‘ onderhoudt’. En ook ‘het Waterbekken’.

 5. Volgens mij zal het ‘geval’ na de restauratie wederom vernield worden. Denk toch eens na…het is niet voor niets vernield. Mensen vinden het gewoon niet mooi!!! Het voegt niks toe, het eist teveel aandacht als je Nesselande binnenrijd. De gemeente zou dit moeten inzien! Ik durf bijna te wedden dat er een tweede restauratie nodig zal zijn. Wie gaat dat allemaal betalen? Schenk dat geld dan liever aan een goed doel! Zet er een normaal iets voor neer (met inderdaad wat normaler materiaal zoals steen/beton, wordt het ook niet zo snel vernield), wat neutraler…niet andere mensen een smaak opleggen. Zeker niet mensen die hard werken voor hun huis, er moeten wonen en elke dag naar moeten kijken! ‘Waterbekken’ kunst hoort thuis in galerieën niet in een woonwijk!

 6. Hallo,

  Mijn ding is het ook niet, maar hoe meer kritiek, hoe meer het los maakt, deste meer kunst is het. Het maakt de tongen los en dat is vaak de bedoeling met kunst. Overigens is het niet vernield, maar is het door temperatuursverschillen uiteen gebarsten.

 7. Dus het wordt gewoon weer dezelfde lelijke plestik bak vol stinkend kroos? En volgend jaar zitten we ons met z’n allen te verbazen waarom het wéér stuk is en gooien we er nog een ton tegenaan om het weer te fiksen. Ach, de gemeente had nog geld over zeker na alle andere noodzakelijke uitgaven.

 8. Wat geniet ik toch dagelijks van dit “MOOIE KUNSTWERK”. Zoiets maar dan veel goedkoper had ik vroeger in mijn tuin staan als zwembadje voor mijn kinderen. Deelgemeente laten we AUB die rotzooi opruimen en er een mooi pleintje van maken met groen. Kijk is naar de rotonde’s in Ommoord, dat ziet er gewoon goed en leuk uit.

 9. @Andre
  Nu nog mooier…door temperatuurverschil uiteeengebarsten…oftewel…een tweede, derde , vierde , vijfde, zesde…etc. etc. restauratie stonden al gepland bij het maken van het ‘kunstwerk en kiezen van het materiaal’?!?

 10. Wat zijn we ons toch allemaal lekker druk aan het maken over de waterbak, heerlijk. Maar ik ben het wel eens dat alleen de bak met groen plastic en verlichting wat schraal overkomt. Een mooie fontijn in het midden zou het al een stuk meer elan geven. Kunnen we geen handtekeningenactie houden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.