De lente-zomer poll is duidelijk. Nu de wijk dichtslibt en marginale verkeersproblemen kent richting de afronding van de wijk en directe woon-werk omgeving, lijken quick wins noodzakelijk om de mooie en veelzijdige woonwijk aan de Zevenhuizerplas bewoonbaar te houden, de nieuwe poll luidt: 

Met welke ‘quick win’ is de wijk Nesselande het meest gebaat?

De opties komen uit reacties en klachten van bewoners en daarmee relevant. Maar welke quick win heeft prioriteit?

  • Meer vertier voor tieners? Nu kinderen tieners worden lijkt er een noodzaak te ontstaan dat ook de wijk ‘meegroeit’ in doelgroep-aanbod en mogelijkheden.
  • Voorkomen wijk-files en dichtslibben van de wijk; een breed uitgemeten discussie in de lokale politiek, maar het is nog wachten op actie en structurele oplossingen. Dat het – gezien de bouwplannen in de directe omgeving van Nesselande/A12/Zuidplas – drukker wordt op de ontsluitingswegen, is duidelijk. Wat de bestuurders gaan doen dit op te lossen en/of te voorkomen, is nog onduidelijk.
  • Directe aanpak volle ondergrondse afvalcontainers; een probleem dat al jaren speelt en bewoners dwingt om stinkende afvalzakken in de woning te houden wachtend op het legen van de containers.
  • Hardere aanpak overlast Strand Nesselande; met mooi weer komt er ook veel publiek af op het strand en de boulevard Nesselande.
  • Crowdsourcen van lokaal winkelaanbod; om de leegstand structureel te voorkomen lijkt het logisch om de mondige bewoners te vragen naar hun behoefte op gebied van winkelen. Gaat het Alexandrium de Boulevard Nesselande definitief doen vergeten of zijn er nieuwe kansen voor de lokale retail?
  • Een voetbalclub in de wijk, de clubs in de direct omgeving lijken soms overvol, een lokale voetbalclub zou een sportieve, centrale plek kunnen worden van de sociale, jonge en sportieve wijk.

 

De poll staat aan de zijkant van Nesselande.INFO, op de mobiele versie aan de onderkant. De uitslag volgt na 300 unieken stemmen.

 

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelNesselande.INFO nummer 1 antwoord op voice search ‘Nesselande nieuws’
Volgend artikel‘Controle belastingdienst en politie strand Nesselande levert ruim 13.000 euro op’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.