Kan een afbeelding zijn van gras

Waarom staat het gras ook in Nesselande zo hoog?
Dat komt omdat maaien maatwerk is En dat is goed te zien in dit seizoen. Met een divers maaibeleid houdt de gemeente rekening met bijvoorbeeld de verkeerssituatie ter plekke of hoe er wordt gerecreëerd door bewoners en bezoekers. Of er wordt ruimte gelaten voor flora en fauna. Hierdoor staan sommige bermen en velden vol met bloemen en hoog gras, dat goed is voor bijen  en andere insecten🦋 Andere stukken zijn dan weer strak gemaaid, zoals bij sportveldjes, rotondes en kruispunten.

Frequenties: maaibeheer op maat

Gras in het centrum, bijvoorbeeld bij Centraal Station, wordt tot 30 keer per jaar gemaaid. Dit zorgt voor een strakke en verzorgde uitstraling. Gras waarop gespeeld wordt, maaien we 20 keer. En gras als ‘kijkgroen’ in bermen en langs waterkanten maaien we vaak 10 keer per jaar.

Op plekken waar we kiezen voor een meer natuurlijk beheerbeeld wordt 1, 2 of 3 keer per jaar gemaaid. Op deze locaties voeren we het maaisel af. Hierdoor krijgen veldbloemen de kans om te bloeien, dat zorgt voor meer biodiversiteit en natuurlijke rijkdom in de stad.

Vorig artikelSeptember 2021 parkachtige inrichting Oeverboulevard en atletiekbaan
Volgend artikelMail! Welk ontwerp van deze speeltuinen in @PrinsAlexander @Rotterdam hebben uw voorkeur?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.