fotoSinds vorig jaar september heeft  de timmerwerkplaats Wijlanden een praktisch en gezellig onderkomen gevonden in het BUURTatelier. In de Werkplaats kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar

samen met een ouder of grootouder komen werken met hout. De objecten kunnen door de kinderen zelf verzonnen worden en veelal worden ze geïnspireerd door voorbeelden die al eerder zijn gemaakt en bijvoorbeeld hun oorsprong in stripverhalen vinden. De racet en dubbeldekker uit Kuifje, de dinosaurussen uit Jurassic en de hazennoten van Knabbel en Babbel.

De begeleiding is in handen van de ‘houtsmid’ Albert Jan Dekking en hij zorgt ook voor de werktekeningen en het materiaal. Het gebruikte hout is resthout uit containers van bouwplaatsen. Al het materiaal zoals, verf, lijm, gereedschap, knoeishirts, is allemaal aanwezig. De eigen bijdrage is € 15,- per object, hoe lang het ook duurt om het te maken.

Op onze Facebookpagina: werkplaats wijlande/facebook is te zien wat er elke week gebeurd en wat er zoal gemaakt is. De Werkplaats is elke zaterdagmiddag open van 13.00 tot 16.00 uur en is te vinden in het BUURTatelier, WC Boulevard, Maltaplein 57. Aanmelden: via Facebook, per mail: ajdekking@planet.nl of telefonisch tel. 06 20391530.

Het Buurtatelier is gevestigd in een leegstaande winkel en is beschikbaar voor hobbyisten en beginnende kunstenaars. Voor meer informatie MC De Kristal, tel. 010-2862760, tineke.vandenberg@buurtwerk.nl

Vorig artikel18 januari 2015 weer een Bingo in Nesselande #NessCafé
Volgend artikelObs Passe-Partout Nesselande aangewezen als Tweetalig Primair Onderwijs #TPO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.