HomeActiviteiten Nieuws NesselandeZware financiële problemen gemeente Zuidplas: bezuinigingen onderhoud openbare ruimte

Zware financiële problemen gemeente Zuidplas: bezuinigingen onderhoud openbare ruimte

De buren in Zuidplas hebben over 2023 een miljoenenverlies geboekt en staan met het Vijfde Dorp voor een grote financiële uitdaging (die technisch gezien uit verschillende potjes komen).

Eind 2023 nam de gemeenteraad van Zuidplas ingrijpende beslissingen om de begroting sluitend te krijgen. Door het beheer van de openbare ruimte aan te passen, kunnen we de uitgaven verlagen. Dit doen we onder andere door minder vaak het gras te maaien, minder vaak te schoffelen en minder vaak zwerfafval op te ruimen of prullenbakken te legen. We gaan van onderhoudsniveau B naar onderhoudsniveau C (met uitzondering van begraafplaatsen).

Dit betekent niet dat er niets meer gebeurt, maar we moeten wel keuzes maken. Wat betekent dit voor u? En hoe kunt u zelf bijdragen aan een schone openbare ruimte? U leest het in dit artikel.

Veranderingen in het Straatbeeld

U zult veranderingen op straat opmerken, zoals hoger gras en meer zwerfafval. Het gras wordt nu pas gemaaid als het een bepaalde hoogte heeft bereikt, wat hoger is dan u gewend bent. Hetzelfde geldt voor het opruimen van zwerfafval. Een ander voorbeeld is het uitschakelen van de fonteinen. Hoewel fonteinen mooi zijn, kosten ze ook veel geld.

Hoewel we liever niet hadden bezuinigd op het onderhoud van de openbare ruimte, waren deze keuzes noodzakelijk vanwege het beperkte budget. Veiligheid blijft echter altijd een prioriteit. Als er een onveilige situatie ontstaat, zorgen we ervoor dat deze wordt aangepakt.

Uw Hulp is Welkom!

We begrijpen dat een minder verzorgde woonomgeving vervelend kan zijn. U kunt zelf ook bijdragen door samen met uw buren zwerfafval op te ruimen. U kunt een afvalgrijper bij de gemeente aanvragen en op www.supportervanschoon.nl zien hoe anderen dit aanpakken en uw eigen schoonmaakactie op de kaart zetten.

Voordat u een Melding doet…

Meer informatie over het onderhoud van de openbare ruimte vindt u op de pagina ‘Beheer openbare ruimte’. Hier leggen we uit wanneer en hoe vaak onderhoud wordt uitgevoerd. Bekijk deze informatie voordat u een melding doet, om te zien of uw melding binnen de nieuwe richtlijnen valt.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair