De vage, ontwijkende en niet volledige communicatie met betrekking tot de komst van het pension, alsmede het angstig weren van Nesselanders heeft nog meer onrust en woede veroorzaakt.
De meeting van Haag en Park- Nesselanders met de ambtenaren van de deelgemeente Prins Alexander afgelopen maandag heeft kwaad bloed gezet bij vooral de omwonenden. Het vragen naar legitimatie, de bewaking en het weghouden van medebewoners in de wijk plus een laconieke en onduidelijke communicatie van de deelgemeente heeft weinig goeds gedaan.
Aangezien deze potentiële bron van criminaliteit de naam, waarde en sfeer in de hele wijk Nesselande betreft was een openstelling voor geheel Nesselande reëel geweest.
De deelraad kon opnieuw de onrust niet wegnemen. Ook de duidelijkheid over de precieze strekking van het pension is er niet. Onduidelijk blijft het feit of er een nachtopvang komt. Een nachtopvang is sterk verschillend van puur dagopvang waarbij de daklozen einde van de dag terug de straat op moeten.
Voorzitter Robert Krul wist voor SBS6 te melden dat er in het pension niet gebruikt mag worden. Bij overtredingen worden ze uit het pension gezet. De vraag rijst dan of het gebruik rondom het pension wel het geval is. Tevens de vraag wat er gebeurt met ‘illegale daklozen’ die geen toegang meer hebben tot het pension. Ook het profiel van de (ex-)junks en andere bewoners blijft geheimzinnig.
Het Algemeen Dagblad vaart er wel bij. Na de Nesselande-in-wijk-promotie is het aantal deelnemers in de online-discussie sterk toegenomen op ad.nl daar waar het gaat om nieuws over de opvang.
De emoties lopen hoog op op de forums:’Als de gemeente niet wil luisteren, dan maar de fik erin’. Iets dat ooit in Schiebroek is gebeurd bij een toekomstige opvang van asielzoekers in de Rotterdamse wijk.