Op 21 september 2010 werd bij de basisschool Het Tangram in Nesselande (Rotterdam) als eerste pilotschool in Nederland aan alle kinderen een veiligheidshesje uitgedeeld.

De hesjes werden symbolisch uitgereikt vanuit een gele ambulance. De hoop werd dan ook uitgesproken dat deze in de toekomst minder vaak nodig zal zijn.

Kinderen zijn in het verkeer vaak slecht zichtbaar. Dat vindt SafetyforKids.nl ook. Daarom hebben zij zich ten doel gesteld om de veiligheid van kinderen in het verkeer te gaan vergroten via nieuwe en al bestaande middelen. Daarvoor hebben zij het bedrijfsleven benaderd. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt hierdoor weer een nieuwe dimensie.

Het idee is dat het bedrijfsleven veiligheidshesjes voor scholen sponsort. Het mooie van de samenwerking met de scholen is dat de sponsoren de veiligheidshesjes belangeloos beschikbaar stellen aan de school van hun keuze. Zij zullen dan ook de verplichting op gaan leggen bij de kinderen om onder schooltijd de veiligheidshesjes te dragen wanneer er deel wordt genomen aan het verkeer. Denk hierbij aan schooluitjes, verplaatsingen van A naar B (BSO, schoolzwemmen, sportdag e.d.).

De hesjes zijn gesponsord door Mirza Ontwerp en Advies B.V. en Van der Torre & Verhoeff Accountants B.V.

Vorig artikelStijldansen, salsa en meer in Nesselande De Knoop
Volgend artikelSoepzondag op 3 oktober 2010 in De Kristal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.