HomeActiviteiten Nieuws NesselandeGemeente rolt GFT containers uit in Nesselande: Q&A GFT

Gemeente rolt GFT containers uit in Nesselande: Q&A GFT

Maten-afvalcontainers--e1302192123413Wie krijgt een gft container? Voorlopig alleen de bewoners van grondgebonden woningen in de wijk Nesselande. In Nesselande zijn er 2 verschillende gebieden. 

 

Eén gebied waar wij inzamelen via minicontainers en één gebied waar wij inzamelen via ondergrondse containers.

Zie hieronder de uitleg per verschillende gebieden:
Maakt u nu gebruik van mini-containers voor uw restafval?

Vanaf 28 april 2014  gaat de gemeente Rotterdam nieuwe grijze containers voor uw restafval in Nesselande uitdelen. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven, wij zetten de container bij u voor de
deur. De huidige groene container voor restafval gaat u straks gebruiken voor GFT. Dus: uw huidige groene container wordt de GFT container en u ontvangt een nieuwe grijze container voor uw restafval.

Op woensdag 7 mei wordt uw groene restafvalcontainer voor de laatste keer geleegd met restafval. Hierna wordt de groene container de container voor uw GFT. In week 20 wordt uw
GFT container dan voor het eerst geleegd. Uw inzameldag blijft woensdag. Alleen de ene week wordt uw GFT container geleegd en de andere week uw restafval container. U ontvangt
nog een afvalkalender met daarop de juiste inzameldagen.

 

Maakt u nu gebruik van ondergrondse containers voor uw restafval? 

Er zijn straten in Nesselande waar bewoners het restafval inzamelen door middel van ondergrondse containers. Woont u in zo’n straat dan krijgt u alleen een nieuwe groene mini container voor de inzameling van GFT. Ook deze containers worden vanaf week 18 uitgedeeld
maar vanaf dinsdag 13 mei voor het eerst geleegd. U kunt dus wel al direct beginnen met GFT apart te houden. Over de juiste inzameldag voor uw straat ontvangt u nog een afvalkalender.

 

Ik heb geen gft-container nodig, ik composteer. Krijg ik dan toch een minicontainer?

Iedere aansluiting ontvangt standaard een minicontainer gft. Let op: niet alle groente- en fruitresten, waaronder gekookte etensresten, aardappelschillen bespoten met antispruit, sinaasappelschillen, vlees, vis e.d. geschikt zijn voor een
composthoop.

 

Ik heb geen gft-container nodig, ik composteer. Krijg ik dan toch een minicontainer?

Iedere aansluiting ontvangt standaard een minicontainer gft. Let op: niet alle groente- en fruitresten, waaronder gekookte etensresten, aardappelschillen bespoten met antispruit, sinaasappelschillen, vlees, vis e.d. geschikt zijn voor een composthoop.

 

Ik wil geen 3e container in mijn tuin, mag ik de gft-container weigeren?

Nee, gemeenten zijn wettelijk verplicht om GFT gescheiden in te zamelen. Elk huishouden heeft recht op één gft- container. In de praktijk komt het wel eens voor dat de gft- container niet of nauwelijks wordt gebruikt. De afvalcontainer(s) die u gebruik hebt zijn echter eigendom van de gemeente Rotterdam en behoren bij uw woning.

Mag ik een container laten innemen door de gemeente Rotterdam?

Ja dat mag, maar alleen als er per afvalstroom nog minstens 1 container overblijft. Dus 1 voor rest, 1 voor GFT en 1 voor papier.

 

De ophaalfrequentie van de restafvalcontainer van 1 x per 2 weken is voor mij te weinig. Mijn container zit dan vol, wat kan ik hieraan doen?
Voor de voorgenomen ophaalfrequentie is juist gekozen om aan de ene kant de inzamelkosten niet te laten stijgen en aan de andere kant om het afvalscheiden te bevorderen.
Bij het voldoende scheiden van uw afval is de inzamelfrequentie voor restafval voldoende. In grote delen van Nederland gebeurt dit al langer.Om deze afvalscheiding te faciliteren zijn er bij de supermarkten verzamelbakken geplaatst
voor plastic afval en komen er de komende maand meer textielcontainers. Ook blijkt er uit analyses dat het restafval voor ongeveer een derde uit GFT afval bestaat en ondanks gescheiden papierinzameling uit zo’n 15% papier.
Dit is echt zonde voor milieu en portemonnee en willen we graag uit het restafval.

 

Waarom alleen Nesselande? 

De herinvoering van gescheiden GFT inzameling wordt fasegewijs aangepakt. Gebied voor gebied dus. Zo kunnen we telkens weer leren van de opgedane ervaring en de aanpak verbeteren. Nesselande is het gebied waarmee we beginnen

 

Lees hier verder:  http://www.rotterdam.nl/Clusters/Stadsbeheer/Document%202014/QA%20GFT.pdf

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

8 REACTIES

  1. wij vinden deze wijze van ophalen prima. Vanwege een grote tuin hebben wij meestal meer dan 1 groen container nodig en die hebben wij ook. Graag zo houden en hiermee doorgaan.

    Deze website is geen gemakkelijke. meermalen getracht in te loggen, wat niet lukte. Met deze 2e brief wel.

    met vr. groet.

  2. Deze wijze van ophalen vinden wij prima. Vanwege grote tuin hebben wij doorgaans meer dan een groen container. Zo doorgaan.

    Deze website van u is niet handig. Kan meestal niet inloggen. Nu n 2e brief lukt het wel.

    met vr. gr.

  3. 1x per week rest afval ophalen is niet voldoende
    rest afval wordt nu evenredig opgehaald met gft afval. terwijl het compleet onlogisch is dat een gft container vol zit na slechts een week. ik red het niet met 1 container voor 2 weken restafval en moet constant naar jullie ondergrondse containers rijden. dit terwijl mijn gft slechts voor 20% gevuld is, BELACHELIJK.

  4. Rest afval 1 keer per 2 weken kan echt niet! Belachelijke actie van de gemeente.
    Ik moet steeds naar de ondergrondse container rijden. Hoop dat deze proef snel afgelopen is.

  5. 1 x per 2 weken! Belachelijke, dit kan niet, moet iedere keer naar ondergronds container rijden om rest afal weg te doen.

  6. Wanneer is het dat de groencontener op wordt gehaald
    ik ben ben een nieuwe bewoner
    De meeste buren weten het ook niet

Reacties zijn gesloten.

Populair