HomeNesselande INFO nieuwsFinanciële problemen Zuidplas: 'Sociale koopwoningen Vijfde Dorp verdwijnen'

Financiële problemen Zuidplas: ‘Sociale koopwoningen Vijfde Dorp verdwijnen’

vijfde dorp

 

De gemeente Zuidplas zit in de financiële problemen. Zo meldt nieuwssite Gouweijssel. Juni 2023 heeft de zogenoemde opgavemanager Van Lente aangegeven dat er noodzakelijke aanpassingen in het woningprogramma noodzakelijk zijn. Al eerder bleek dat er nog steeds geen voldoende middelen zijn om fileinfarcten rondom het dorp van 8000 nieuwe woningen te voorkomen. Het lukt de ontwikkelaars niet om betaalbare koopwoningen te bouwen in het beoogde dorp. Middenhuur zou hiervoor in de plaats moeten komen.

Hartvanholland laat weten:

De gemeente presenteerde juni 2023 het voorlopige stedenbouwkundig plan voor het Vijfde Dorp en dan specifiek voor de eerste fase waarin het centrum van het nieuwe dorp, het Koning Willem I bos en het nieuwe bedrijventerrein Doelwijk II zijn opgenomen.

De woningdichtheid neemt toe en bewoners zullen 200-250 meter naar de auto moeten lopen in beoogde hubs:

Rond het centrum zullen appartementencomplexen verrijzen met maximaal zes woonlagen. In Kreekrugdorp-Oost wordt het wonen gescheiden van het parkeren. De wijken gaan bestaan uit hofjes, met collectieve parkeerplaatsen in speciale hofjes die ook worden gebruikt voor afvalinzameling en andere voorzieningen. Het college wil de auto zo veel mogelijk uit het straatbeeld weren. De afstand van de woningen naar de parkeerplaatsen is tussen de 200 en 250 meter.

Bewoners in Zuidplas reageren op de aangepaste plassen zeer kritisch. Zo zouden de plannen te ambitieus zijn en komt er weinig terecht van de beloftes om goedkope woningen te bouwen.

Bekijk ons dossier.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair