HomeActiviteiten Nieuws NesselandeGesteggel over overdrukke rotonde N219 naar Nesselande

Gesteggel over overdrukke rotonde N219 naar Nesselande

De aanleg van de N219 leek magie voor iedereen die omgeving Zuidplas van en naar de A12 of A20 wilde.  Spijtig blijft de rotonde een bron van ergenis en zware vertraging. Komt je uit de wijk de Nesselande, dan is het hopen dat je ergens een keer voorrang krijgt om de rotonde te nemen. Dit met zware vertragingen op de Brandingdijk-Kretalaan Nesselande tot gevolg. 

 Dat het probleem door gemeente en provincie ruimschoots wordt erkend betekent niet direct een oplossing. Wie betaalt de oplossing?

De vertragingen voor de rotonde op de N219 ter hoogte van de Groenewegbrug behoren voorlopig nog niet tot het verleden. Dat blijkt uit een informatienota die is gemaakt door de gemeente Zuidplas. Om de problemen bij de rotonde op te lossen is een bedrag van 1 miljoen euro nodig. De helft van dit bedrag wil de provincie Zuid-Holland betalen. De gemeente Rotterdam heeft een budget van 350.000 euro. Het is niet duidelijk wie opdraait voor het tekort van 150.000 euro. Zolang niet duidelijk is wie de kosten van het project betaalt, wordt er niet verder gewerkt aan een oplossing

Een oude afspraak

Volgens een oude afspraak uit 2001 worden verkeersproblemen op de N219 na de bouw van de wijk Nesselande door de provincie en de gemeente Rotterdam opgelost. Het tekort van andere halve ton zou dus niet op het bordje van de gemeente Zuidplas mogen komen.

Opstopping

Sp raads- en commissielid Andre Muller wilde de informatienota op de agenda hebben van een commissievergadering. Door tijdgebrek werd dit echter niet toegestaan door de voorzitter van de vergadering. De SP is bang dat het tekort alsnog op het bordje van de gemeente Zuidplas komt. Ook zorgt het financiële vraagstuk voor extra vertragingen om het verkeersprobleem op te lossen.
In de ochtendspits zijn er grote vertragingen in de wijk Nesselande om de wijk uit te komen. In de avondspits zijn inwoners van Nieuwerkerk en Capelle veel later thuis door de opstoppingen tussen de A12 en de rotonde.

Bron Zuidplas nieuws/ ingezonden berichten

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular