HomeActiviteiten Nieuws NesselandeGratis Halloweenwalk Zoetermeer 27 oktober 2023, 19 uur #halloween

Gratis Halloweenwalk Zoetermeer 27 oktober 2023, 19 uur #halloween

Halloween
Halloween

Op 15 minuten rijden van Nesselande stapt u binnen in de betoverende duisternis van Halloweenstad Zoetermeer! 

Op vrijdag 27 oktober, vanaf 19.00 uur, transformeert het Stadshart  Zoetermeer in een angstaanjagend spektakel: The Halloweenwalk.

Verken 7 huiveringwekkende Scarezones, waar elke hoek een nieuwe nachtmerrie kan onthullen. 🎭 Voel je hart bonzen bij 4 meeslepende Scareshows, waar angstaanjagende verhalen tot leven komen. 🏰 Waag je in het Haunted Park Scaretanic, waar je diepste angsten werkelijkheid worden.

Over Halloween

Halloween heeft zijn oorsprong in de 19e eeuw, toen Ierse immigranten het naar Amerika brachten, waar het nog steeds uitgebreid wordt gevierd. Het Rooms Katholieke feest van Allerheiligen op 1 november en Allerzielen op 2 november heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Halloween.Historisch gezien heeft 31 oktober wereldwijd een belangrijke betekenis. Het woord ‘Halloween’ is afgeleid van ‘All Hallows Eve’. De oorsprong van Halloween wordt vaak toegeschreven aan de Kelten, die op 31 oktober het einde van het oogstseizoen vierden en het nieuwe jaar begonnen op 1 november. Ze geloofden dat de geesten van de doden op die dag terugkeerden om de levenden te bezoeken. Dorpsbewoners droegen vreemde kleding om onherkenbaar te zijn voor de geesten en maakten lawaai om ze af te schrikken.
De Rooms-katholieken integreerden later deze Keltische gebruiken en ontwikkelden ze tot rituelen.
De betekenis van het verkleden veranderde in de loop der tijd en werd een kenmerk van Halloween zonder de oorspronkelijke geestenverjagende betekenis.Rond 1840 brachten Ierse immigranten het Halloweenfeest naar Amerika. De traditie van “trick-or-treat,” waarbij kinderen langs de deuren gaan en snoep ophalen, stamt echter niet af van de Kelten, maar heeft zijn oorsprong in een negentiende-eeuwse Europese gewoonte. Op 2 november (Allerzielen) bedelden christenen om “zielenkoek” (brood met krenten) door van dorp tot dorp te trekken. Ze beloofden gebeden voor de overleden familieleden van de gevers in ruil voor deze koekjes, in de overtuiging dat deze gebeden de doden zouden helpen hun weg naar de hemel te vinden.De traditie van de lampion, ook wel bekend als Jack-o-lantern, stamt waarschijnlijk af van een Iers volksverhaal. Het verhaal gaat dat Jack, een bedrieger en dronkaard, de duivel misleidde door hem in een boom te lokken en vervolgens een kruis op de stam tekende, waardoor de duivel gevangen zat.
Na zijn dood kon Jack niet naar de hemel vanwege zijn slechte daden, maar de duivel weigerde hem ook toegang tot de hel vanwege de bedrog. In plaats daarvan gaf de duivel Jack een gloeiende kool om zijn weg door de duisternis te verlichten. De kool werd geplaatst in een uitgeholde knol om langer te blijven gloeien. Toen de immigranten in Amerika aankwamen, vervingen ze knollen door pompoenen als lantaarns, en zo ontstonden de iconische Jack-o-lanterns die we vandaag kennen.

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular