Veel kinderen konden door corona lang niet naar school en volgden onderwijs op afstand en om hen een steuntje in de rug te geven organiseert de gemeente met Jeugdfonds Sport en Cultuur en andere partners Zomercampus010. De Zomercampus010 biedt een programma van tien dagdelen, verspreid over verschillende locaties in de stad. Van sport en theater tot het onderzoeken van ontwikkelingen in de stad, zoals circulaire economie, gezondheid en inrichting van de stad. En wat te denken van het opzetten van een heus persbureau?

Gratis voor 6000 kinderen

Zo’n 6000 kinderen en jongeren kunnen van 20 juli tot en met 28 augustus 2020 gratis deelnemen aan deze campus. Zomercampus010 heeft plek voor 1.500 kinderen uit de voor-examenklassen van het voortgezet onderwijs: 3 vmbo, 4 havo en 5 vwo. 4.500 kinderen uit groepen 3 tot en met 7 van het basisonderwijs.

Kwaliteit staat voorop

Iedere groep krijgt een student-mentor. Professionals geven les en zijn verantwoordelijk voor de inhoud, want kwaliteit staat voorop bij Zomercampus010. Het idee is dat kinderen meer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en zich bijspijkeren in bepaalde vakken (voortgezet onderwijs) maar ze verbreden ook hun horizon.

‘Kinderen wil ik vooral meegeven: meld je aan en blijf niet op de bank zitten deze zomer. Kom naar de Zomercampus010!’

Wethouder Kasmi

Talentontwikkeling, ontmoeting en uitdaging

Wethouder Said Kasmi is blij dat de gemeente samen met partners in de stad een mooi programma heeft gemaakt voor de zomerweken. ‘Het is voor kinderen een bijzondere en soms onzekere tijd geweest. Bovendien zullen veel kinderen de aankomende zomervakantie in de stad doorbrengen. De zomercampus heeft een uitdagend, leerzaam en leuk aanbod van activiteiten op het gebied van sport, spel en cultuur waar Rotterdamse kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Denk aan het maken van een eigen krant of het bedenken van een nieuwe inrichting van de binnenstad in de anderhalvemeter-samenleving. Hierbij staan talentontwikkeling, ontmoeting, uitdaging en inspiratie centraal.’

De Zomercampus sluit volgens de wethouder juist in deze tijden mooi aan op de ambitie van ons onderwijsbeleid: gelijke kansen voor elk talent. ‘Kinderen wil ik vooral meegeven: meld je aan en blijf niet op de bank zitten deze zomer. Kom naar de Zomercampus010!’Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelOphaaldagen afval, GFT, papier?
Volgend artikelLaan van Magisch Realisme, Nesselande-Rotterdam heeft gratis Minibieb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.