HomeNesselande in de persNesselande-Rotterdam pakt zwerfafval op zaterdag 18 maart 2023

Nesselande-Rotterdam pakt zwerfafval op zaterdag 18 maart 2023

image

Op zaterdag 18 maart 2023 vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Deze is ook in Nesselande populair. Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’ Hiermee benadrukt initiatiefnemer Nederland Schoon het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat en stimuleren zij symbolisch heel Nederland om een actie op te pakken.

Dit kan van heel laagdrempelig (door het opruimen van een loszwervende verpakking) tot groots (het organiseren van een opschoonactie met de hele schoolklas). “Alle beetjes helpen en vele handen zorgen ervoor dat we samen in één dag in heel Nederland opschonen”, aldus Ingrid Goethart, (a.i.) directeur van Nederland Schoon. Nieuw dit jaar is de ‘ik doe mee’-button op de website van Nederland Schoon waar deelnemers met één druk op de knop kunnen aangeven dat ze meedoen.

Daarnaast worden zij op gemakkelijke wijze gestimuleerd een bijbehorende actie aan te maken zodat ook anderen kunnen aanhaken. Afgelopen jaar deden bijna 50.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Voor meer informatie zie: www.nederlandschoon.nl

Eén uur samen opschonen maakt al verschil
Tijdens de Landelijke Opschoondag heeft heel Nederland dezelfde missie: zorgen dat Nederland schoon wordt en blijft. Uit onderzoek blijkt dat in een schone omgeving minder snel zwerfafval wordt gegooid. Ingrid Goethart, directeur (a.i.) van Nederland Schoon, kijkt nu al uit naar de Landelijke Opschoondag, die traditiegetrouw een week vóór de start van de lente plaatsvindt:
We hopen met deze editie weer een hoop bewustwording te creëren om niet alleen zwerfafval op te ruimen, maar ook te voorkomen en nog belangrijker: het schoon te houden. Het doet mij goed om te zien dat er al een groot aantal partners hebben toegezegd om mee te doen op 18 maart. Ook hebben meer dan 2.000 Supporters van Schoon zich aangemeld. Nog mooier zou het zijn als heel Nederland de deur uitstapt en we het aantal deelnemers van vorig jaar overtreffen.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular