HomeActiviteiten Nieuws NesselandeHet eetbare Taka Tuka park in Zevenkamp: Koken met de Wijk

Het eetbare Taka Tuka park in Zevenkamp: Koken met de Wijk

Zucchini Garden Food - Free photo on Pixabay

Elke vrijdag vindt in het Eetbaar Park van de Taka Tuka Tuin in Zevenkamp ‘Koken met de wijk’ plaats. Nesselande.info heeft al eerder aandacht besteed aan deze unieke tuin waar bewoners  gerechten maken voor andere bewoners.
Er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse biologische groenten en kruiden uit de tuin. Wie ook een keer wil koken, is van harte welkom.
‘Degene die kookt, bepaalt het menu’, zo zegt Jacqueline Stammeijer van Wollefoppengroen&Co.
Dat kan variëren van soep met stokbrood tot een viergangenmenu. Gekookt wordt in ’t Groene Stekkie.
In dat gebouw hebben ze met hulp van andere bewoners een professionele keuken gebouwd. Wij, Danielle Walkenbach, Thirza Prak en ik coördineren de kooksessies. Om 17.00 uur kan iedereen aanschuiven en voor een klein bedrag mee-eten. De kok bepaalt de prijs van de maaltijd en die staat vooraf op onze website.’

Grootste moestuin

‘De Taka Tuka Tuin is de grootste moestuin van Zevenkamp en omstreken’, aldus Walkenbach.
Een heerlijke plek om samen te tuinieren. En om elkaar te leren kennen. De oogst delen we met de mensen die een steentje bijdragen aan de tuin. Dat geldt ook voor het fruit in de boomgaard en in de struiken rondom de tuin.

Nog meer te doen ?

In de tuin is nog meer leuks te doen, zoals de vuur- en soepeditie elke laatste vrijdag van de maand. ‘In een grote ketel boven een vuurtje maken we soep’, legt Thirza Prak uit. ‘Iedereen is welkom om 17.00 uur. Wel vragen we om wat mee te nemen. Bijvoorbeeld stokbrood, kruidenboter of andere smeerseltjes. Of wat te drinken. Verder starten we in maart weer met de wildplukworkshops. Bewoners kunnen samen met ons wilde kruiden plukken in de omgeving. Daar maken we dan een salade van. Tot slot is er het wilde kruidenterras.
We schenken kruidenthee en gaan rond met veganhapjes, zoals bananenbrood. Dat was altijd op zaterdagmiddag, maar nu voortaan op zondagmiddag.’
ℹ️ Ook koken voor anderen? Interesse om een keer te koken voor de mensen uit de buurt in ’t Groene Stekkie? Stuur een e-mail naar koken@wollefoppengroen.nl. Meer informatie over de andere activiteiten vind je op www.wollefoppengroen.nl Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief?
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular