HomeGemeente Historische Vereniging houdt lezing over historie Rotterdam -...

Historische Vereniging houdt lezing over historie Rotterdam – Nesselande op 30 september 2010

De Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) organiseert een lezing over de wijk  Rotterdam – Nesselande.  Op donderdag 30 september 2010 zal dhr. Erik Pot een lezing geven over Nesselande in verleden, heden en toekomst, vanaf 1995.

Concreet wordt besproken:

–          de achtergrond van de aanwijzing als Vinex-locatie;

–          de uitwerking van de opdracht tot een stedenbouwkundigplan;

–          de wijze waarop het bestaande landschap is ingepast;

–          de nadere uitwerking van de verschillende buurten, met name de Badplaats;

–          de ontwikkelingen rond Nesselande.

De heer Erik Pot is van huis uit planoloog en thans werkzaam bij de deelgemeente Prins Alexander als adviseur Gebied, specifiek belast met de wijk Nesselande en uit dien hoofde lid van het Wijkteam Nesselande.

De lezing vindt plaats in De Brede School De Knoop, Robert van ’t Hoffstraat 14, 3059 PN te Rotterdam-Nesselande. Het programma begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. De zaal is rollator en scootmobiel toegankelijk. Metrohalte Nesselande en dan 6 minuten lopen. Parkeren: gratis.

Wie de lezing bij wil wonen kan zich opgeven bij de secretaris van de HVPA, tel. 010 – 420 62 73, mobiel 06 10 86 97 09. e-mail info@hvpa.nl

De HVPA zet zich in voor het doen van onderzoek naar de geschiedenis van de polder Prins Alexander. De vereniging organiseert regelmatig lezingen en geeft viermaal per jaar een nieuwsbrief uit. Voor meer informatie: www.hvpa.nl.

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden