HomeActiviteiten Nieuws NesselandeHuisregels van de groeiende Loopgroep Nesselande

Huisregels van de groeiende Loopgroep Nesselande

 

Loopgroep Nesselande
Loopgroep Nesselande

Als loopgroep trainen ze altijd op de openbare weg en in het publieke domein. Daarom is het belangrijk dat ze met elkaar afspraken maken over zaken als gedrag, veiligheid en het voorkomen van overlast: we noemen ze de huisregels.

In de afgelopen weken zijn er behoorlijk wat nieuwe lopers/loopsters bijgekomen in onze loopgroep.

Voor alle nieuwe lopers – en voor alle anderen die nog een vaag idee hebben hoe het ook weer was – verwijzen we graag nog even naar de  huisregels. Met name over eigen veiligheid, gedrag naar elkaar en naar anderen, het lopen van een groep in de wijk. Kijk eens op de site onder “wanneer”, scrol door naar al de leuke foto’s van onze trainers en daar tref je ze aan.

Elke training is verantwoord opgebouwd. Na het inlopen is er een gevarieerde warming-up, gevolgd door wat oefeningen in looptechniek. Daarna is er een kernprogramma (bijvoorbeeld interval) en we sluiten af met uitlopen en een cooling-down.

De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers en er zijn groepen op verschillende niveaus. In totaal lopen we gemiddeld tussen de 5 en 11 km op een trainingsavond, afhankelijk van het niveau van de lopers. De trainingen duren normaliter zo’n 60 tot 70 minuten.

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden