HomeActiviteiten Nieuws NesselandeINTERVIEW Nesselande.INFO met de Alpacasa (berglama's) bij Nesselande

INTERVIEW Nesselande.INFO met de Alpacasa (berglama’s) bij Nesselande

Achter Nesselande, bij de Groeneweg en Westringdijk, ligt een woonlocatie met (jonge) alpaca’s genaamd Alpacasa. Nesselande.info had een interview met de eigenaar.

Je ziet ze niet vaak maar als je ze ziet wil je ze aaien, kroelen, voeren, met ze wandelen en op de foto of gewoon naar ze kijken. Alpaca’s! Ok. Dit is onze mening maar wij denken ook die van vele anderen. Als we bij zouden moeten houden hoe vaak mensen boven aan de dijk stoppen, kijken en foto’s maken? 😉 Daarom bedachten we de meet, greet en feed! Kunnen jullie lekker met ze in de wei! Privé. Met jullie eigen gezelschap. Dus niet met andere mensen erbij. Leuk hė!

Wie zijn jullie en waarom een boerderij met alpaca’s?

Wij zijn Sander, Wendy, Evie (6 jaar) en Tijn (2 jaar) en wonen met onze vier fluffs in Nieuwerkerk aan den IJssel. De alpaca’s Guus, Joop, Ted en Freek wonen sinds eind januari 2020 bij ons aan de dijk en zijn inmiddels niet meer weg te denken. Door ons niet maar ook niet door mensen uit Zuidplas en Nesselande. BN’ers worden het al met regelmaat genoemd (Bekende Nieuwerkerkers wel te verstaan).

 

 

Een ‘boerderij;  vinden we overigens een groot woord hoor. We wonen gewoon in een bescheiden 2-onder-1-kap woning sinds 2017 en de diertjes lopen voor ons huis aan een leuk dijkperceel.

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door AlpaCasa (@alpacasa.nl)

Vier alpaca’s in ons eigen weilandje! Vanuit de woonkamer uitkijken op de fluffs. Daar word je toch blij van?! Een veelgestelde vraag is, waarom alpaca’s? Mijn antwoord, waarom niet?! Kijk nou zelf! 🙂 Het idee om vervolgens visite te ontvangen in de wei is in de coronatijd ontstaan. Onder andere door het momenteel (om deze reden) minder hebben van werk als bruiloftvideograaf én het sluiten (of de beperkte openingstijden) van o.a. dierentuinen, speeltuinen en kinderboerderijen… Daarnaast was en is er enorme belangstelling van langskomend verkeer en stiekem vind ik het ook superleuk om meer te vertellen over onze alpaca’s! Om over het enthousiasme van onze leuke gasten nog maar niet te spreken! 🙂 Zien we je binnenkort? We kijken ernaar uit!

 

Wat zijn het precies voor dieren?

Alpaca’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika waar ze op de hoogvlakten van het Andesgebergte leven. Je komt ze met name tegen in Peru, Chili en Bolivia. De alpaca is net als de lama een kameelachtige. En ja, ze kunnen dus ook spugen maar doen dat over het algemeen alleen als je hen er reden toe geeft… ☺ Dit in tegenstelling tot de lama, die al in je gezicht spuugt als je ze alleen maar aankijkt!

Hoe zijn jullie op de namen Guus, Joop, Ted en Freek gekomen?

Dat heeft eigenlijk niet echt een specifiek achtergrondverhaal. We houden van korte Hollandse namen en dat is met deze namen wel gelukt. We zijn overigens gestart met drie alpaca’s die we dus de namen Guus, Joop en Ted hebben gegeven. Freek is er later bijgekomen, was door zijn vorige eigenaar al zo genoemd en paste mooi in het rijtje vonden we! Ze luisteren overigens geen van allen naar hun naam…. ☺

Hoe is het om met het gezin tussen de alpaca’s op te groeien?

We genieten volop al moet ik zeggen dat het voor de kinderen net zo ‘gewoon’ is om alpaca’s te hebben als bijvoorbeeld een hamster, cavia, kat of hond kan zijn voor andere kinderen. Waar ik (Wendy) even wat tijd vrij heb ben ik wel het liefst bij de dieren. Sinds een half jaar wonen ook onze tien kipjes op hetzelfde weilandje en dat is echt genieten. Ook de verse eitjes zijn natuurlijk heerlijk!

Wat houdt een meet, greet en feed in?

De ‘Meet, greet & feed’ is eigenlijk een kennismaking met de dieren. Er is ontzettend veel te vertellen over alpaca’s, het zijn tenslotte geen alledaagse dieren. In een uur tijd introduceer ik de jongens, geven we ze eten en, waar ze zin en tijd hebben, mag je ook nog met ze knuffelen en leuke foto’s met ze maken. Het zijn behoorlijk eigenwijze dieren die zich niet laten vertellen wat ze wel of niet mogen dus we passen ons aan aan hen… ☺ In verband met zwangerschapsverlof zijn we nu even twee maanden gesloten maar van de winter openen we de staldeuren weer voor bezoekjes.

Voor wie in de tussentijd niets wil missen van de BN’ers, ze zijn te volgen op Facebook en Instagram

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair